frida.bg
Близнаци

Сезонът на Близнаци: Най-лудата фаза на пролетта

На 21 Май Слънцето променя своя фокус и преминава от стабилния знак на Телец към двуликия и игрив зодиакален знак Близнаци. Чувствената и земна природа на Телеца ще отстъпи място на вечно търсещата натура на Близнаци. Енергията ще става все по-динамична и отворена навън, а света около нас ще бъде все по-силно обладан от въздушната стихия и стремежът към промяна.

Близнаците са любознателни, търсещи, експериментиращи и любопитни по възможно най-невинния и съзидателен начин. От днес до 21 Юни ще бъдем водени от техния стремеж към разнообразие и социална активност, и ще бъдем стремително насочвани по пътя на лудешкия ентусиазъм и вечно разгръщащото се познание.

Природата в Северното полукълбо навлиза в последната фаза на своя пролетен цъфтеж заедно с астрологичния сезон на зодия Близнаци, на вълните на който ще настройваме своите вътрешни вибрации и атмосфера. Топлината на Слънцето ще става все по-жарка, а нашия приключенски дух и мотивация – все по-динамични, пробудени и напористи!

Близнаци

Заедно със Слънцето, в знака на Близнаци ще премине и планетата на разума, споразуменията и комуникациите Меркурий.

Меркурий е вестителя на астрологичните богове и управлява нашите способности да разсъждаваме трезво, да общуваме и да се информираме. Меркурий е динамична планета, която обича бързото движение, умствената и физическата активност. Тя ще остане само две седмици в знака на Близнаци, но този кратък транзит ще се отрази на всички особено освежително и енергизиращо.

Енергията на Меркурий свързваме с интелекта и познанието, и не случайно планетата се чувства в свои води, когато се намира под знака на Близнаци. Близнаците са неин роден знак и там тя се вихри с пълна сила и ентусиазъм.

Слънце и Меркурий в Близнаци ще ни подсигурят условия за по-смислено и разнообразно общуване, творчески подем, интелектуален обмен, обсъждане и приемане на различията и адаптация към алтернативни перспективи.

Очаквайте изблик на интелектуална енергия, бързо-течаща и точна мисъл, красноречие и отворена гърлена чакра, плавна и лека приспособимост. Енергията в комуникациите и общуването ще се засили, а дипломацията ще вземе връх над всякакви съществуващи разминавания в гледните точки и неразбирателства.

Както Близнаците, така и тяхната планета Меркурий благоприятстват лесната приспособимост и безболезнената трансформация. В тяхната хамелеонска природа няма нищо лицемерно и прикрито. Енергията им е по-скоро активна, разноцветна и динамична.

Близнаци

На всички родени в периода между 21 Май и 21 Юни им предстои да преживеят и отпразнуват своето слънчево завръщане, а на света около нас – да се порадва на последната и най-лудешка фаза на пролетта.

Родените под знака на Близнаци са хора с ярко изявен интелект, творчески настроена и общителна природа, изключително активни и лесно приспособими личности, за които движението е живот, и животът е движение.

Когато Слънцето- символ на нашето Его и жизнени сили – се намира в знака на Близнаци, вътрешния и външен цъфтеж са в своя апогей. Атмосферата ще бъде наситена със силно влечение и ентусиазъм по отношение на всичко ново, мулти-функционално, интригуващо, пробуждащо интелекта и мотивиращо общуването.

Периодът ще съживи нашето любопитство към живота и желанието ни за акумулиране на знания и разгръщане на вътрешния ни потенциал.

Близнаци

Най-голямата сила на момента ще бъде във възможността за лесна приспособимост към новото и промяната.

Лъчите на Слънцето не само ще ни топлят и зареждат с позитивна енергия, но също ще ни мотивират да излезем от черупките си и да се влеем във всеобщия поток на живота, адаптирайки се като с магическа пръчка към лудешката еуфория на тази последна и най-красива фаза на пролетта.

Настъпва времето да потърсим своето малко племе от съмишленици, с които да преживеем едно незабравимо и игриво лято, изпълнено с разнообразие от хора и събития.

Близнаци

Възползвайте се от тази енергия. Тя е животворна сила, която ни кара да се чувстваме диви и щастливи!

Поемете от вибрациите на Слънце и Меркурий в Близнаци. Тяхната енергия се стреми към свобода, мотивира ни да бъдем по-активни и гъвкави, помага ни в процеса на оцеляване и еволюиране като вид и като личности.