frida.bg
Новолуние в Близнаци

Новолуние в Близнаци – нов небесен импулс и магия!

Честит нов месец Юни и щастлива нова Луна под знака на Близнаци! Точният момент на новолунието ще настъпи на 3 Юни в 13.03.03ч. българско време, в 3-тия знак от зодиака, чиито символ са жизнерадостните и общителни Близнаци, благославяйки ни с многократно съвпадение на божественото число 3! С тази силна синхроничност  започваме новия месечен цикъл, изпълнен с максимум слънчева енергия и светлина. С него преполовяваме годината и се подготвяме да посрещнем лятното слънцестоене. Новолунието в Близнаци в самото му начало ще бъде важен момент, в който да настроим съзнанието, психиката, физическото и астралното си тяло на вълните на новото, и да планираме всичко от тук нататък, съчетавайки трезвата си лична преценка с вярата във вселенския разум.

Новолуние в Близнаци

Новолунието в Близнаци на 3 Юни ще ни дари с прилив на мощна енергия, която ще спомогне с магия, кураж и вътрешна мотивация всички наши позитивни начинания и инициации.

Когато Луната застава между Слънцето и Земята наблюдаваме лунната фаза, наречена новолуние, която в астрологията се смята за ключов момент, свързан с всякакви нови процеси и начинания в живота ни. Сегашното новолуние, както и свързаното с него пълнолуние в знака Стрелец на 17 Юни, се характеризират най-вече със своята активация непосредствено преди очакваните затъмненията през Юли, което прави енергията и на двете лунации силно материализиращи и съдбовни.

Новолуние в Близнаци

Началната фаза на Луната е момент за настройка и пре-програмиране, който сега ще бъде изцяло в синхрон с въздушния и ментален характер на зодия Близнаци.

Зодиакалният знак Близнаци стимулира интелектуалната дейност и обменът на информация, благоприятства комуникацията и улеснява взаимното разбиране, подпомагане, общуването и груповите дейности. С помощта на енергията, която извира с удвоена сила от знака на Близнаци, се подобряват контактите както помежду ни, така и на ниво приемане, обработване и възползване от информация с по-висш характер. Поривът към съзидане и творческите импулси вибрират на максимум, повишава се радостта от живота, игривостта и  желанието за впускане в нови приключения.

Новолуние в Близнаци

По време на новолуние духа и материята се подготвят за нов цикъл, а периодът е идеален за пречистване на тялото, психиката и съзнанието от всякакви наслагвания и токсини.

Особено важно по време на новолуние е да наблюдаваме мислите си, да анализираме проекциите, които правим върху себе си и другите, и енергията, която си позволяваме да привличаме и отдаваме. Коригираме и пре-програмираме.

Във физическо отношение е добре да подпомогнем организма си чрез медитация, пречистващи диети, по-лека и здравословна храна, и повече време на открито сред чист въздух, природа и зеленина.

Сега, повече от всякога, избягвайте месо и консерванти, поемайте повече жива храна, плодове, зеленчуци и течности, и се отдавайте на дейности, които ви носят радост и физическа активност.

Пречистете съзнанието си от лоши мисли, от чувства на самосъжаление и неудовлетвореност, и мислете позитивно с поглед в бъдещето.

В периода на безлуние се пречистваме и се настройваме за новия цикъл пре-програмирайки съзнанието и клетките си, но все още не започваме нищо ново. Всякакви активни действия, които житейската ситуация около нас позволява да бъдат стопирани, оставяме на пауза до 5 Юни. След този кратък период около новолунието, можем спокойно да пристъпим към осъществяване на всички планове – въоръжени със сигурност в себе си и в желанията си, и готови за действие.

Най-доброто време за действие и ново начало ще бъде през първите две седмици след новолунието.

Новолуние в Близнаци

Сред благоприятните астрологични аспекти, които новолунието прави с останалите планети, се открояват множество конфигурации, от които най-силна и магическа ще бъде близостта на  Луната със звездата Алдебаран.

По време на новолунието Венера ще образува тригон с Плутон, Сатурн ще образува секстил с Нептун, а Луната ще бъде в тясна връзка с фиксираната звезда Алдебаран – Алфа звездата на съзвездие Телец.

Алдебаран, още наричана Окото на Бика, е една от най-ярките звезди на нощното небе, която в момента на новолунието се намира в 10 градус на знак Близнаци. Тя ще благослови нашите желания, копнежи, планове, визуализации, стъпки и инициации с божествена магия и добър късмет!

Оглеждайте се за знаците на Съдбата в периода на това новолуние и обръщайте внимание на тихото гласче на интуицията си, на пеперудите в стомаха си и на всички синхроничности, случващи се около вас. Възможно е специални хора с голямо значение за нас и бъдещето да се появят в живота ни в този магически момент на ново начало.

Новолуние в Близнаци

Настоящото новолуние в Близнаци ще бъде специално и магическо!

То ще извади на преден план общуването ни със себе си и с другите, ще ни подтикне към изясняване на отношения отвътре-навън, към разрешаване и задълбочаване на важни лични, семейни и финансови въпроси, към осъществяване на фундаментални контакти, пътувания и финансови сътрудничества с особено ползотворен ефект в бъдещето.

Щастливо новолуние и ново начало на всички звездобройци!