frida.bg
интуицията

Тихото гласче отвътре: как да развием интуицията си?

Интуицията има много важна роля в нашия живот. Тя ни съветва ежедневно – какво е добро за нас и кое не, кое е здравословно и кое не, в какво да влагаме усилията си и в какво – не. Тя ни говори с малки, тихи и едва доловими сигнали.

Тъй като живеем в едно твърде екстравертно общество, което цени разума преди всичко, ние често се доверяваме единствено на логиката при вземането на важни решения и забравяме нея – интуицията.

Най-често сигналите на интуицията ни се появяват само за миг и след това изчезват. Понякога шепотът й е по-осезаем, друг път е тих като душата.

Голяма част от нас толкова отдавна не сме й обръщали внимание, че тя сякаш е спряла опитите си да я чуем. Може би разума ни твърди, че такова нещо като интуиция не съществува.

Отричайки я, всъщност ние се отказваме от нещо, което би могло много да ни помогне в нашия живот, за да взимаме по-добри решения, да правим по-добри избори и да се заобикаляме с правилните хора.

Как да се научим наново да чуваме гласът на интуицията си?

Intuition

Изчистете енергията си

Как да направим това? Енергията ни се замърсява ежедневно от негативни мисли, емоции и преживявания. Изберете да мислите хубави неща, да изпитвате положителни емоции и да се срещате с високовибрационни хора.

Заземете се

За да чуем света на духовното в себе си, без да се изгубим, трябва да да сме здраво заземени в материалното. Това ще ни даде вътрешната устойчивост и увереност, че чуваме гласа на интуицията си, а не гласа на страха. Заземете се чрез разходки сред природата, стъпвайте по земята, прегърнете дърво, свържете се с природния свят.

Създайте тишина

За да чуем интуицията си трябва да притихнем, да се вслушаме в себе си, самите ние да станем тишина. Ако чакаме светът да спре и да стане тих може да чакаме и цял живот. Ако искате да чуете най-добрата си съветничка – интуицията, станете тишина и я чуйте.

Научете се да медитирате

Това е следващата стъпка. Най-трудно е да спрем и да притихнем. След това идва тишината – вътрешната. Без мисли и без мисловен шум. Само дъх и чисто присъствие. Това е медитацията.

Тя не се постига бързо, но с търпение, желание и отдаденост малко по малко ще изчистим съзнанието си от страничен шум, за да чуем гласа на душата си.

Автор: Екатерина Кьосева