frida.bg
щастието

5 неща, които (всички) правим, за да избегнем щастието

Защото щастието е твърде скучно, нали? Факт е, че повечето хора сами саботират щастието си, но нямат представа за това. Представете си само, че един човек е свикнал да живее в стресова среда толкова много и несъзнателно търси същите условия, в които се чувства комфортно.

Това често ще рече груби началници, стресираща среда, проблемни партньори и рискови начинания. Всичко, което ни носи стресови хормони е добре дошло, защото … само това ни е познато.

Реално погледнато ако всички хора бяха доволни и щастливи нямаше да съществуват сапунените сериали и драмите щяха напълно да изчезне. Но не.

Тези жанрове отразяват вътрешния ни свят и продължават да са все така популярни, а хората да са твърде вкопчени в драмата. А да си кажем честно, където има драма щастието някак се изнизва по пантофи, за да намери по-добра среда.

Да, всички ние правим неща, които прогонват щастието. Предлагаме ви още няколко сигурни начина да избегнем щастието си качествено. Защото от личен опит знаем, че действат.

Имайте високи изисквания

Защото си знаем цената, нали? Макар и да е важно да имаме принципи и самоуважение високите изисквания са нож с две остриета. Светът няма да се промени, за да се напасне към желаните ни параметри. Това ще предизвиква отново и отново драматични сблъсъци с реалността, които ще ни фрустрират още повече и ще ни изпълнят с разочарования.

Обмисляйте миналите грешки

Не пропускате да обмислите миналите грешки, ситуации, спомени. Отново и отново. Това е сигурен начин да се оплетете в мисли и тревожност. Когато прекарваме много време, обмисляйки миналото, се оплитаме в сложни мисловни алгоритми тип „ами ако беше станало по друг начин“, които изцеждат енергията ни и ни пречат да бъдем доволни и благодарни в настоящето.

Отлагайте при всяка възможност

Когато отлагаме да свършим работата си, да споделим чувствата си или да живеем ние буквално поставяме живота на пауза. Нищо не се случва, освен че отложените неща стават толкова много, че блокират ентусиазма ни за живот.

Клюки и раздумки

Какво е една среща с приятелки без класическото одумване на другите хора? Да, когато одумваме другите създаваме негативна енергия около себе си. На езика на енергетиката това се отразява на хората, за които говорим по негативен начин, защото нищо по енергийните пътища не се губи.

Избягвайте природата

Когато избирате да останете вкъщи пред компютъра или телевизора вместо да се разходите на чист въздух и сред природата вие със сигурност се лишавате от нещо много важно – връзката ви с природния свят. Когато сте откъснати от природата се чувствате изолирани, самотни и напрегнати.

От друга страна ако прекарвате време сред природата ще усетите как контактът със земята успокоява нервната ви система, красивата гледка наоколо релаксира ума ви, а чувството за свързаност с всичко живо в този свят ви изпълва с усещане за мир и благодарност!