frida.bg
кокосовото

Как кокосовото масло ще ни помогне да отслабнем?

Безспорно кокосовото масло е истинско тропическо богатство за здраве и красота! Според нови изследвания то не само ще добави тропически вкус и аромат към храната ни, но може да ни помогне да отслабнем и да поддържаме с лекота желаното тегло.

Това се дължи на факта, че за разлика от другите мазнини кокосовото масло съдържа полезни мастни киселини с къса и средна верига. Те доказано намаляват мазнините в областта на корема, подобряват храносмилателните процеси и забързват метаболизма.

В резултат, ако приемаме само една супена лъжица студено пресовано кокосово масло на ден това може да направи чудеса за талията ни дори и без изтощителни тренировки. Ето как!

Кокосовото масло…

Coconut Oil Benefits And Cures

… директно се превръща в енергия

Мастните киселини, които приемаме чрез храната се разграждат в процеса на храносмилане и се абсорбират в кръвообращението. Молекулите на мастните киселини се събират по три, за да образуват нови молекули, които наричаме триглецериди.

Докато повечето мазнини притежават дълга верига от мастни киселини кокосовото масло притежава такива с къса и средна верига. Учените доказват, че именно те се метаболизират по различен начин от организма. Чрез храносмилателните процеси мастните киселини с къса и средна верига директно се отправят към черния дроб и се превръщат в чиста енергия за мускулите.

…. изгаря калории, дори когато почиваме

Всяка калория е уникална – притежава различни свойства и функции в тялото ни. Някои храни изискват повече енергия, за да се разградят от други. Кокосовото масло има мощни термогенни свойства, което означава, че когато го консумираме то повишава разхода на енергия или изгарянето на мазнините в тялото ни. Според ново изследване, само 1-2 супени лъжици кокосово масло на ден изгаря допълнителни 5% калории или средно 120 калории на ден. Да, дори и докато си почиваме.

coconut oil 3

… намалява апетита и приетите калории

Когато става въпрос за отслабване обикновено говорим за това, че е нужно да изгаряме повече калории, отколкото приемаме. Според учените, мазнините със средна верига повишават чувството за ситост и забързват метаболизма, което води до намаляване на приетите калории и бързото им превръщане в енергия.

Какво се случва на практика? Само 1-2 супени лъжици кокосово масло на ден ще намалят апетита ни, ще забързат местаболизма ни, ще засилят горенето на калории и ще ни осигурят енергия за деня! Кокосовото масло безспорно е храна, която трябва да включим в ежедневното си меню за красота и строен силует!