frida.bg
дроб

Детокс на черния дроб: как да се прочистим от токсини?

Черният ни дроб е изключително важен орган, който се грижи за здравето на целия ни организъм. Той пречиства кръвта и елиминира токсините, които попадат в тялото ни чрез храната и лекарствата, както и чрез въздуха и околната среда.

Живеем в среда с твърде много токсини. Изпаренията на автомобилите, които дишаме, чакайки градския транспорт. Мръсния въздух, който влиза в дома ни от прашните булеварди. Храната, която е пълна с консерванти. Списъкът е дълъг, а резултатът е претоварен от работа черен дроб.

За да подпомогнем работата му е добре да правим прочистване минимум два пъти в годината. Ако имате здравословни проблеми е добре да се обърнете към лекар диетолог, който ще ви препоръча най-добрият метод за вашия организъм и ще следи състоянието ви по време на детокса.

Ако сте здрави и искате да прочистите черния си дроб в домашни условия ви препоръчваме най-добрите начини, които можете да започнете още днес.

Когато прочистваме черния дроб винаги прочистваме и жлъчния мехур, тъй като те работят винаги в комплект. Прочистването включва отстраняване на токсините в черния дроб, на жлъчните секрети, както и на песъчинки и камъни в жлъчния мехур.

Лимонов сок и зехтин

juicy and ripe organic lemons in a and fresh mint on a wooden background

Това е лесен и изключително ефективен начин за прочистване на черен дроб и жлъчен мехур. Всяка сутрин на празен стомах се пият 1 с.л. лимонов сок, смесена с 1 с.л. зехтин. Изчаква се половин час преди първото хранене.

Този детокс коктейл се пие продължение на един месец. Той изчиства отпадните вещества и токсините от тялото ни. Старайте се, докато правите процедурата, да се храните с пресни сезонни плодове и зеленчуци и да избягвате месото, кафето, захарта и всички преработени, консервирани и готови храни.

Мощен детокс шейк

Smoothie Set 30

За да засилите ефекта от прочистването добавете към диетата си един детокс шейк дневно. Предлагаме ви една супер ефективна рецепта, която можете да правите всеки ден.

Какво ви трябва?

  • 1 грейпфрут (портокал)
  • 1 лимон
  • 1-2 с.л. зехтин
  • 1-2 скилидки чесън
  • 1-2 с.л. натрошено ленено семе
  • ½ ч.л. джинджифил (сух или пресен)
  • Щипка лют пипер „кайен“
  • Мед (по желание)

Поставете всички съставки в блендер и добавете ½ ч.ч. вода. Смесете докато всички съставки се превърнат в гъст шейк. Пийте на празен стомах.