В сезона на тиквите решихме да ви представим една изключително вкусна и лесна рецепта за приготвяне на паста с богат кремообразен тиквен сос, от който направо ще си оближете пръстите. Есента е навсякъде, защо да не я поканим и в чинията си?
Когато става дума за паста цялата магия се крие в соса! Този уникален тиквен сос съдържа само 5 съставки и е изключително лесен за приготвяне. Изберете качествена пълнозърнеста паста тип „фетучини“ с яйца. Смятаме, че това е по-вкусната опция за тази рецепта. Останалите основни съставки са сезонна тиква тип „цигулка“ и ароматен пармезан за разкош!
Тиквата е една от най-пълноценните, засищащи и хипоалергенни храни. Тя е истинско съкровище, познато на хората от 7000 г. пр. н. е., концентрирало така ценните за качествената обмяна на веществата незаменими аминокиселини, протеини, бета-каротин, витамин С, фолиева киселина, микроелементи и ензими. Нека добавим тиквата в менюто си и да експериментираме с различни рецепти, които ухаят на тиква и … есен!
Как да приготвим паста с тиква за минути?
Продукти за 2 порции:
- ½ пакет паста тип „фетучини“
- 1 ч.ч. пюре от тиква
- 1 ½ ч.ч. сметана
- 3-4 глави чесън
- 2 с.л. масло
- Пармезан
- Сол и черен пипер на вкус
Най-напред сварете тиквата на пара. Омачкайте я с вилица, докато стане на пюре. Заделете 1 ч.ч. за приготвянето на соса. След това пригответе пастата по описания на опаковката начин.
Време е да се захванем със соса! Загрейте маслото в дълбок тиган. Добавете чесъна, нарязан на ситно. Задушете го, докато стане леко златист. Добавете пюрето от тиква и сметаната. Разбъркайте, докато увеличи плътността си. Изключете котлона след няколко минути и добавете настъргано сирене „пармезан“.
Добавете пастата директно в соса. За още повече ароматно вдъхновение добавете пресен розмарин или салвия при сервиране. Поръсете всяка порция с още малко пармезан и залейте щедро с качествен зехтин. Консумирайте топла. Гарантираме, ще се влюбите в тази топла и ароматна паста!