frida.bg
работата

Работата от вкъщи помага за опазването на околната среда

Най-после имаме екологично оправдание за това да си останем у дома и да отметнем задачите си от уюта на домашния ни офис. Това е един от най-лесните начини да се спести електричество, според учените, а този проблем става все по-належащ за разрешаване. Тъй като климатичните промени вече се случват. Разумното използване на електроенергията е сред най-важните промени, които трябва да предприемем, за да противодействаме на негативните последици от промените на климата.

Работа от вкъщи е новото еко решение

Какво предлагат учените? Ако свършим работата си от вкъщи вместо да отиваме до офиса, ние ще подпомогнем околната среда по няколко начина. На първо място, ще спестим време в отиване и връщане от работа, а както знаем това в големите градове отнема около два часа на ден. Време, което прекарваме в чакане на светофари, задръстване, паркиране и т.н.

Логично последстие от това е, че ако не използваме автомобила си ще спестим всички вредни емисии, които се освобождават в атмосферата всеки път, когато натиснем педала, за да отидем удобно на работа. Не на последно място, ако все повече от нас работят от вкъщи ще се спести огромно количество електроенергия, която отива за поддържането на огромните офис пространства.

Макар за момента това да ви се струва невъзможно, очертава се това да бъде най-разумният еко избор на всички работодатели. Особено за професиите, които без проблем могат да се съчетаят с работа от вкъщи. Това ще доведе до намаляване на разходите на фирмата. И също така – намаляване на вредните газове в атмосферата и намаляване на излишния разход електроенергия.

Освен това, ако прекарваме повече време у дома и пазаруваме онлайн, това също може да се отрази добре на екосистемата ни. Разбира се, винаги можем да се качим на колелото и да си направим разходка до близкия магазин. Важна е идеята – по-малко да използваме автомобилите си. Както и да бъдем осъзнати за електроенергията, която прахосваме, без това да е необходимо. А ние нямаме нищо против да работим от домашния си офис!