frida.bg
ден

Искате ли да имате супер продуктивен ден, започнете от сутринта!

Сутрините. Все по-мрачни навън. Все по-сгушени вътре. Но работата си е работа и трябва да се свърши по-най добрия възможен начин! И макр хич да не ни се става, когато навън е още тъмно, можем да превърнем сутрините си в един прекрасен старт на един още по-добър и продуктивен ден. Просто трябва да знаем как!

Планирайте деня си от предишната вечер

Сутрините не са най-дброто време да взиамте важни решения, нито да планирате деня си. Сутрин имате нужда от свежо събуждане и мотивация, а не от хаос, нали? Освен това вземането на решения сутрин може да изтощи мозъка ви, дайте му време да се мобилизира! Затова планирайте всичко от вечерта, за да бъдете най-ефективни. Напишете си на лист какво смятате да направите утре, подгответе дрехите си и дори подгответе закуската си. нека деня ви започне лесно, подредено и с усмивка!

Ставайте в точното време за ВАС

Според ново изследване хората, които стават по-рано или т.н. ранобудници, се чувстват много по-удовлетворени от това как е премнал денят им. НО хората са различни. Ако вие сте по-подуктивни в първата част на деня, голяма част се чувстват много по-активни в късните часове на деня. Затова работата ви трябва да е съобразена с вашия уникален вътрешен ритъм. Ако това не е така, просто опитайте да пренастроите вътрешния си часовник и да ставате по едно и също време. Без онези 15 минутки в славка дрямка. Когато часовникът звънне просто е време за ставане. Защото е време за …

Създайте си сутрешен ритуал

Най-важното нещо, за да ви тръгне добре целия ден още от сутринта, е да сисъздадете рутина. Но не каквато и да е рутина, а ИДЕАЛНАТА точно за вас. Например, помислете кои неща са важни за вас от една страна да започнете деня си с усмивка, и от друга – да заредите тялото си с енергия. Например, за вас идеалната сутрешна рутина може да бъде в това да закусите здравословно, да изпиете сутрешното си кафе/чай (както го обичате!), да вземете душ, да прочете страница от мотивираща книга или да си набележите какво е важно да свършите през деня. Нямате нужда от дълъг списък неща, които да се заставяте да правите сутринта. Най-важното нещо е да мотивирате себе си и да започнете деня си по-най добрия възможен начин!