frida.bg
успешна

Навиците, които всяка успешна жена трябва да изгради

Какво прави една успешна жена … успешна? В никакъв случай тя не е усешна по презумпция, а най-вероятно е постигнала това с конкретни действия и рутина, която стъпка по стъпка я е извела точно там, където е. Навиците могат да ни помогнат много (или да ни попречат) да постигнем целите си и мечтите си. Макар да звучи твърде захаросано, всъщност малките ежедневни успехи, които ни носят увереност ни отвеждат точно там, където се чувстваме успешни и удовлетворени от себе си. В истинския смисъл на думата, който усещаме само ние.

Независимо какво влагате в думата „успех” – дали искате да имате повишение в работата или да превърнете хобито си в начин на препитание, действието е това, което ни дели от мечтата до успеха! И точно затова ви предлагаме да започнете да изграждате конкретни навици, които малко по малко да ви изведат на точното място в точното време!

За целта…
Предизвиквайте себе си

Целта на този навик е просто да ви изведе от рутината, с която сте свикнали. Няма как нещо ново да се случи ако стоите на едно и също място в зоната а приемлив, но еднообразен комфорт. Ако имате мечта, то започнете да изненадвате сами себе си. Независимо дали предизвикателството е интелектуално или физическо – това ще ви настрои на вълната на промяната! Успеха изисква да сме гъвкави и да умеем да посрещаме предизвикателствата с усмивка!

Всеки ден научавайте нещо ново

Но не просто”нещо ново”, а нещо ново, свързано с конкретната ви цел или мечта. По този начин ще държите ума си фокусиран, а себе си мотивирани. Но не само. Ще подхранвате целта си с енергия, а мислите ви ще иградят малко по малко матрицата на успеха.

Помислете какво ви спира, за да имате успех

Например, някое качество или навик, които определено ограничават пътя в към поставената цел. Бъдете напълно искрени със себе си и помислете дали сте склонни да се освободите от това, което ви ограничава. Много често главната спирачка пред успеха ни е, че сме прекалено привързани към нещата, които ни спират. И не искаме да ги пуснем. Е, направете избор!

Бъдете разумни с финансите си

Повечето мечти са свързани малко или повече с инвестиция. Всяко умно момиче трябва да внимава къде отиват финансите й, независимо дали заплатата й е малка или голяма. Идеята е, че няма как да бъдете успешни ако не преценявате разумно финансите си, а това е навик, който точно сега трябва да започнете да изграждате!

Празнувайте всеки малък успех

Колкото и мъничък да е той. Повечето от нас мислят, че успехът идва или не идва. Напротив. Успехът идва с малките неща, които оценяваме като успехи. Успехът идва, когато повярваме, че го заслужаваме. Успехът идва само тогава, когато го накараме да се случва. Не с мечти. А с действия.