frida.bg

Растения, които можем да гледаме без толкова много светлина

Растенията зависят от светлината, за да израстват във форми и силни зелени оттенъци. Въпреки това, не всички растения изискват количеството светлина, което бихте предположили. Някои видове растения наистина напредват в условия на по-слаба осветеност, отколкото се очаква. Има и такива, които оцеляват дори в затъмнени и недостатъчно слънчеви пространства в дома.

Ето някои от такива растения, които могат успешно да се отглеждат на относително тъмни места:

Драцена

Драцената, известна като вид палма, представлява прекрасно украшение за вашето домакинство. Тя изпъква със своята способност да процъфтява и бъде в здраво състояние дори при намалено количество светлина. Въпреки това, следва да се избягва директната слънчева светлина, тъй като тя може да има неблагоприятен ефект върху нея.

Затова, ако искате вашата драцена да се развива прекрасно, опитайте да я поставите на най-подходящо място, където осветеността е по-слаба и няма директна слънчева светлина.

Мента

Ментата, със своя прекрасен аромат и полезни свойства, е изключително подходяща растителност за вашия дом. За отглеждането ѝ не е необходимо обилно количество светлина. Ментата най-добре се развива на места с леко намалена осветеност, което я прави изключително удобна за отглеждане.

Бегония

Бегонията е изключително непретенциозно растение. Тя успешно процъфтява както на силно осветени места, така и на по-малко осветени области. Напълно се нуждае от специални усилия, за да се намали нейната растежна сила.

Следователно, ако сте ценители на цветята, но не винаги имате време да им се посветите постоянно, бегонията е прекрасен избор. Тя процъфтява успешно при намалено осветление и дори няма да ви се разсърди, ако не я поливате всеки ден.

Сансевиера

Сансевиера, позната още като змийско растение, се отличава със своята изключителна независимост от светлината. Вероятно сте го забелязвали в офиси и търговски центрове.

То може да се отглежда успешно навсякъде, без да създава трудности. Не изисква интензивна светлина или често поливане. Този факт го прави изключително удобен за отглеждане в домашни условия, като същевременно се явява великолепно украсление за вашия дом.