frida.bg

Как най-добре да се събудим по-бързо без кафе?

Съществуват много начини за разсънване, като някои от тях са доста популярни. Ще споделим с вас няколко изпитани метода за ободряване, чрез които ще имате достатъчно енергия за осъществяване на плановете и задачите си. Те също ще ви помогнат да започнете деня си подобаващо и с настроение.

Студена вода

Най-напред станете от леглото и си наплискайте лицето със студена вода. Всеки знае, че колкото по-студена е водата, толкова по-бързо е и събуждането. По този начин кръвообръщението ви ще се задвижи и ще усетите подем на енергията в тялото ви. Помнете, че трябва да измиете и зъбите си. 

Все пак кафе

За тези, които обичат кафето, то е чудесен избор за събуждане. То дава удоволствие, има прекрасен аромат и бързо ободрява. 

Ментов асортимент

Ако пък не обичате да пиете кафе или имате непоносимост към кофеина, то ароматът на мента от ментово етерично масло или пък чаша чай също ще ви дадат свежо начало на дейностите ви.

Доста изследвания сочат, че уханието на ментата ободрява бързо мозъка и помага на тялото, когато е подложено на стрес. В такъв случай, след като се захраните със закуска, налейте си чаша ментов чай. Освен че е полезно, също така ще ви енергизира добре.

Тренировки или упражнения 

Сутрин е полезно да се пораздвижите. Макар и за 5-10 минути, упражненията ще ви донесат стартова доза кислород за вашия мозък, както и ще успокри циркулацията на кръвта в цялото ви тяло и ще разпредели правилно енергията навсякъде. 

Свеж въздух

Чистият кислород е от голямо значение за оросяването на мозъка и да се разсъним по-бързо. Само 5 минути на чист въздух в двора или на терасата са достатъчни да усетите ободряване. Ако дишате равнимерно и редовно, ще успеете да си набавите нужния кислород за добър старт на утринта.

Секс

Това може би е най-приятният начин за събуждане. Ако все пак сте готови да направите компромис и да нагасите будилника си да звъни малко по-рано, то може денят ви да започне още по-добре.