frida.bg
любов

7 причини защо е време да изтрием бившия от социалните мрежи

Социалните мрежи не само свързват хората, но имат своите особености при разделите между ни. Живеем във времена, в които скъсването с половинката не е краят на отношенията. Голямо е изобилието от вратички, през които можем да се промъкваме в живота на хората, които ни интересуват. И тъкмо, когато сме сигурни, че вече сме забравили човека, който разби сърцето ни, ето го – отново изскача със снимките и постовете си на стената в  социалната мрежа. Дори да го изтрием, той отново ще се появи в коментар под снимката с котката на някой общ приятел.

Можем да се преструваме, че човекът не съществува и дори да ограничим „изскачанията“ му на стената ни в социалната мрежа. Друг път се ядосваме на себе си, че отново кликваме на профила му, за да видим как се развива животът му. Но каквито и да са подбудите за безпокойството ни и агонизиращото чувство, че не можем да кажем „край“, истината е: време е да изтриете бившия от социалните мрежи, и причините тази крайна стъпка са следните:

Да го накараме да спре да ни дебне

Той може да вижда какво публикувате на стената и да се възползва от привилегията да знае какво се случва в живота ви. Вече не е негова работа.

Да спрем ние да го преследваме

Нека не се поставяме в позицията на отчаяни жертви, които тайно разглеждат снимките му през уикенда. Не се опитвайте да го задържате в списъка с приятели във Facebook, ако това ви измъчва. Спестете си драмата и се отървете от него във всички социални мрежи.

Да спрем да следим хората, с които той общува

Любопитството може да ви изяде главата. Само защото той току-що хареса статуса на друга жена, не означава, че трябва да посветите живота си в разследване живота й и родата й до девето коляно. Следенето на бившия е едно, но ровенето в личния живот на приятелите му е съвсем друго.

Да прекъснете всички връзки

Ако сте наистина решени, че това е краят, тогава вече няма причини да поддържате никакви връзки с този човек. Продължавайки да бъдете приятели в социалните мрежи, това означава, че вие все още искате той да остане в живота ви.

Да спрете да се поддавате на носталгията

Всички ние сме имали от онези вечери, в който докато не можем да заспим, скролваме надолу и надолу в снимките и статусите. Пак се озоваваме в албумите със старите снимки. Съвсем вероятно е в този момент да слушаме и тъжни балади, да плачем и да си спомняме с умиление за добрите стари времена с бившия. Не изпадайте в тази ситуация. Изтрийте снимките с бившия – и тези, и тези, и всички.

Да си дадем възможност да се излекуваме

Понякога мислим, че сме превъзмогнали бившия, когато всъщност не сме. Постоянно изскачащата снимка, дори веднъж седмично, няма да помогне раните да заздравеят. Ако харесате някоя стара снимка с надеждата, че той ще си спомни колко хубави времена сте имали, вие няма да затворите страницата.

Да продължите с живота си 

Там някъде, ще остане завинаги една частичка, която не ни дава забравим бившия. Някога той е бил част от живота ни и винаги ще остане така, но ако продължи да се появява на екрана на телефона ни, то никога няма да почувстваме свободата.