frida.bg
жартиерите

8 признака за скучен секс и как да го разнообразите

Ако интимното общуване е станало скучна дейност и задължение, време е за промяна. Едно проучване по въпроса, направено във Великобритания, показва, че за 85% от двойките интимният живот се е превърнал в рутина. Хората признават, че са спрели да експериментират под завивките и правят любов само в определени дни, като често по време на секс си спомнят за бивши партньори.

Няма нищо странно в това, че изпитваме недостиг на страст в спалнята. Ежедневният стрес, умората от домашните дейности и задължения, финансовите трудности и професионалните проблеми нанасят вреда в качеството на живот, включително в интимната му част.

Ето ги знаците, които подсказват, че нашият любовен живот изисква вземане на спешни мерки, за да се отървем от капана на рутината.

  1. Спомени за секса с бивш партньор

Да си спомняме от време на време за бившия партньор е съвсем нормално нещо. Но ако започваме постоянно да сравняваме човека до нас с предишния, има опасност от влошаване на отношенията ни. Опитайте се да определите какво точно ви липсва в секса, споделете го с любимия човек и експериментирайте заедно в леглото. Може да започнете с романтична среща или с гореща секс-игра, за да разпалите страстите.

разстояние
A young couple smiling each other while lying on the grass

Помнете, че ако не получавате удоволствие от секса, вината не е винаги във вашия партньор. Не се притеснявайте да споделяте своите желания с него – само тогава във вашата спалня ще възцари истинска хармония.

  1. Няма спонтанност

Вземете нещата в свои ръце и го направете спонтанно. Това ще повиши нивото на адреналин и ще направи сексуалното удоволствие по-силно. Ако сте свикнали да правите секс вечер, изненадайте любимия, събуждайки го с горещи ласки. Не забравяйте да му обръщате внимание през деня с прегръдки, случайно погалване и заиграване. А защо вечерта да не се изкъпете заедно?

йога любов

Спомнете си защо сте се влюбили в своята половинка. Посетете първите места на вашите романтични срещи и правете онова, което ви е свързало в началото на връзката. Приятните спомени могат да направят секса горещо изживяване.

  1. На едно и също място, в един и същи час

С времето страстта утихва. За много двойки правенето на любов често се превръща в най-обикновена рутина. За да се избавите от проблема, насочете усилия върху създаването на интимна обстановка, която да предразполага към спонтанен секс. Изпробвайте нови трикове – тантра практики, любовна игра, ролеви игри, които ще ви настроят на нежна вълна.

  1. Пози, които са станали твърде скучни

Ако трябва да сме честни, говоренето за секс е сложно нещо, дори когато събеседникът ти е любимият човек. За да започнем интимен разговор, нека първо да похвалим партньора и да му кажем, че е наистина добър в леглото. Не бива да казваме в прав текст какво ни разстройва в сексуалните ни навици. По-добре е деликатно да предложим нещо ново, което няма да накара половинката ни да изпадне в неловко положение.

жартиерите

Направете така, че да разбере, че искате заедно да разнообразите интимния си живот, без да обвинявате или обиждате партньора си. Проявете инициатива, като се убедите, че любимият човек също ще се чувства комфортно с новите предложения.

  1. Прескачате любовната игра

Не се бойте да поискате от своя любим да се отдадете на любовна игра. Може би и той иска това, но предпочита да мълчи. Прелюдията към основната част е важна, колкото и същинският секс. Оралните ласки ще помогнат да се разгорещите и да получите по-голямо удоволствие в продължението на любовния акт.

  1. Свършвате прекалено бързо

Няма правила за времетраенето на пълноценния секс. Но трябва да знаем, че средно на жените са необходими 14 минути, за да достигнат до оргазъм, а на мъжете – от 2 до 10 минути. Не превръщайте всеки любовен акт в надбягване с времето и скоростта. Включете в интимното общуване и секс-играчки, за да разнообразите любовния си живот.

  1. Секс само в леглото

Ако нямате възможност да правите любов на друго място, освен в спалнята, създайте гореща атмосфера в стаята. Разместете мебели, отворете прозореца, за да добавите адреналин към изживяването. Запалете свещи и използвайте сатенени постелки. Сега е моментът да споделите заедно един горещ душ, а защо не е и да се озовете в кухнята – стига вече с онази скучна спалня.

  1. Фантазии за изневяра

Желанията за изневяра не означават непременно, че нещо не е наред в отношенията с партньора. Допитванията показват, че около 80% от жените и 98% от мъжете фантазират за секс с друг човек. Все пак, ако се замисляте сериозно за секс с другиго, това е тревожен сигнал. В такъв случай трябва да преосмислите сегашната си връзка или да поговорите с психолог.