frida.bg

Убийци на либидо: 5 храни, които да избягваме преди секс

Ако сте планирали романтична среща, помислете добре какво ще хапвате. Има 5 продукта, които е добре да избягвате, в случай, че не искате да провалите интимната си среща и да останете разочаровани.

Фаст фууд

Почти всички видове джънк фууд спокойно могат да бъдат наречени „калорийни бомби“. Хот-дог, хамбургер, дюнери – вкусни са, но съдържат голямо количество наситени мазнини. А те, както е известно, водят до понижаване на циркулацията на кръвта, което би било доста неуместно преди една предстояща ерекция. Ако искате кръвта да достигне равномерно до всички органи, откажете се от хапването на фаст фууд. В противен случай ще сте изправени пред риска в най-важния момент да демонстрирате, че сте бавни и недодялани.

Енергийни напитки

Ако сте решили да пиете енергийни напитки преди секс, за да се превърнете в секс-чудовище, дълбоко се самозалъгвате. Такива напитки наистина дават желания ефект, но само за кратко. Съвсем скоро, когато „чарът“ ви се изпари, ще започнете да усещате умора и раздразнителност. Това е последното нещо, от което имате нужда по време на секс, нали?

А ако искате да „заредите“ организма с прекалено голямо количество енергия, има опасност да настъпи предозиране, съпроводено с прекомерно изпотяване, некоординираност при движенията, липса на концентрация и ускорено сърцебиене. Съгласете се, че в това няма нищо приятно.

Сирене и кашкавал

Какво им има на сирената, ще попитат много хора. Все пак от тях се приготвят толкова вкусни ястия. А и нали сиренето често попада в списъка с полезните храни.

Оказва се, че сиренето притежава способността да прави спермата по-вискозна (гъста като слузта на райската ябълка). Освен това, при някои хора след консумацията на сирене се наблюдава тежест в областта на долната част на корема. Да получите удоволствие от секса, докато изпитвате желание да отидете до тоалетна, е доста сложно.

Пържени картофи

Пържените картофи са „богат“ източник на вредни трансмазнини, които водят до понижаване на нивото на тестостерона и влошават кръвообращението. Освен това, хрупкавите пържени картофки често са посолени повече от необходимото, а всички знаем, че солта влияе отрицателно на кръвното налягане.

Колкото и да са вкусни и да не можем да им устоим, пържените картофки нанасят голям удар върху либидото, затова избягвайте този продукт преди интимна среща.

Вино

Виното и любовта са свързани, ще възразят мнозина. Различните видове алкохол влияят по различен начин върху сексуалните възможности. Виното освен, че разпалва страстите, крие и някои неочаквани рискове.

Виното не е едно от най-подходящите питиета, ако искате любовната ви среща да завърши подобаващо. Тази напитка няма да се отрази лошо в началото, а и съдържащите се в някои сортове нотки дори могат да окажат положителен ефект, проявявайки се като афродизиак при дамите.

Но виното понижава чувствителността при докосване, затова не се изненадвайте , ако се окаже, че не можете да получите ерекция.