frida.bg
кожата

5 кристала, които ще подобрят вида на кожата ви

Кристалите и полускъпоценните камъни стават все по-популярни не само заради красотата си, но и заради лечебните ползи, които внасят в ежедневието ни. Различните камъни притежават различни ползи. Някои служат за подобряване на съня, други за намаляване на тревожността, а трети – за лечение на специфични проблеми на тялото и кожата.

На пазара вече можем да намерим много продукти за красота, които са наситени/заредени с енергията на кристалите. Някои луксозни спа центрове също предлагат енергийни процедури за лице и тяло с кристали и скъпоценни камъни.

Въпреки че няма научни доказателства, които да доказват ефектите на кристалите върху кожата на лицето, лечението с кристали се използва от древността до днес и предлага луксозен и холистичен подход в грижата за красотата. А дали работи, най-добре да изпробваме сами.

Предлагаме на вниманието ви едни от най-добрите полускъпоценни камъни, които можете да използвате в грижата за кожата си. Всеки от тях има специфични енергийни ползи. Намерете своя камък и добавете малко магия в ежедневния си ритуал за красота!

Аметист

Свойство: заздравява и изчиства кожата

Този разкошен лилав камък притежава нежна и успокояваща енергия, за който се смята, че ни помага да се свържем с интуицията си и с духовната енергия. Освен това се смята, че аметистът притежава детоксикиращи свойства и насърчава клетъчната регенерация на кожата. Може да се използва срещу акне и несъвършенства, или просто като част от превантивната грижа срещу появата им.

Черен оникс

Свойство: защитава и намалява възпаленията

Черният оникс е известен като камък, който ни защитава от негативни енергии и намеси. Ониксът помага да преодолеем страховете си, да се освободим от ограничаващите вярвания и да намалим стреса. По отношение на кожата, черният оникс намалява възпаленията и насърчава кръвообращението, което води до здравата и блестяща кожа, за която всички жадуваме.

Прозрачен кварц

Свойство: намалява фините линии

Прозрачният кварц дава ментална яснота, фокус и ни помага да материализираме желанията си. Прозрачният кварц също така притежава способността да засилва ефективността на съставките в продуктите ви за красота. Кварцът намалява фините линии и бръчки и подобрява състоянието на кожата.

Нефрит

Свойство: връща баланса и изцелява

В Деревността нефритът се използвал за подобряване на циркулацията, намаляване на подпухналостта и за контуриране и повдигане на лицето. Той също така насърчава хармонията и баланса в кожата и подобрява вида на кожата.

Розов кварц

Свойство: за подмладяване

Розовият кварц се нарича още „камъкът на любовта, състраданието и прошката“. Когато се използва върху лицето, може да помогне за връщане на младостта и подобряване на кръвообращението.