frida.bg
гуа ша

Гуа Ша: ритуал за блясък, младост и красота

Гуа Ша (Gua Sha) е традиционна източноазиатска разкрасителна практика, която набира все по-голяма популярност по света и у нас. В буквален превод „гуа ша” се превежда като „изстъргване на болката“.

Трдиционната азиатска практика представлява интензивен детоксикиращ масаж на цялото тяло, но днес тя се практикува предимно като разкрасяващ ритуал, локализиран в областта на лицето, шията и деколтето.

В Гуа Ша масажа се ползва специално полиран, тънък и извит лечебен камък. Той може да е изработен от розов кварц, аметист, жадеит и други.

За масажа се използва специален камък. Той се разтрива внимателно по кожата като по този начин насърчава лимфния поток, стимулира кръвообращението, изглажда, повдига и подладява кожата.

Защо да включим източния масажът в рутината си красота още днес?

гуа ша

Подмладява и придава блясък

Гуа Ша камъните са специално изработени с овална форма, която да масажира кожата на лицето в дълбочина. Редовният масаж помага за повдигане, извайване и стягане на кожата. Масажът стимулира кръвообращението и насища клетките с кислород. Повишеният приток на кръв в резултат на Гуа Ша подмладява кожата и я прави по-жизнена и сияйна.

Подготвя за нанасяне на серум/хидратант

Нежният масаж подготвя кожата за по-дълбокото проникване на вашия серум или хидратант. По този начин можете да сте сигурни, че всички полезни съставки ще навлизат във всички слоевете на кожата и ще я подхранят в дълбочина.

Детоксикация и изчистване

Смята се, че лечебният масаж изчиства енергийните запушвания в меридианните канали, които, според източната медицина,  служат за придвижване на чи (жизнена сила) по цялото тяло. Масажът също така стимулира лимфната система и подпомага изхвърлянето на токсините от тялото.

Помага срещу главоболие

Според специалистите по източната масажна техника, всички хора задържат голямо количество мускулно напрежение (възли) в областта на шията. Използването на дълбок натиск с камък Гуа Ша освобождава задържаното напрежение и по този начин намалява риска от поява на тензионно главоболие и мигрена.

Ритуал срещу стрес

Бавният и дълбок масаж с лечебния камък е изключително отпускащ, защото активира  парасимпатиковата нервна система или състоянието на релаксация. Използването на Гуа Ша всеки ден е не просто средство за разкрасяване, но и специален ритуал, който намалява стреса и ни заземява.