frida.bg
есента

5 съвета за красива кожа на лицето през есента

Есента трайно се настани у нас, заедно с рязкото спадане на температурите, валежите и сухия вятър. Всички те в комбинация са истинско предизвикателство за кожата ни. Как да променим рутината си за грижа за кожата, така че да избегнем отрицателното въздействие на тези фактори. Предлагаме ви най-добрите съвети за грижа за кожата през есента, които вече изпробвахме и можем да кажем, че имат доказан положителен ефект.

Добавете натурално масло или серум

Добавянето на натурално масло и/или серум в съответствие с вашия тип кожа към ежедневната ви хидратираща рутина ще помогне на кожата ви да остане подхранена и ще я предпази от изсушване. Маслото от коноп има силно противовъзпалителното действие, регенерира и успокоява раздразнената кожата и се грижи за нейното младежко излъчване. Маслото от моринга от друга страна ще защити кожата ви от есенния вятър, ще стимулира образуването на колаген в епидермиса ви и ще редуцира порите.

Преминете към по-плътен хидратант

Променливото време в комбинация със студения есенен вятър са склонни да пресушат кожата на лицето ни ако я оставим незащитена. Затова е важно да сменим летния си по-лек хидратант, чиято цел бе да не омазнява излишно кожата в горещото време, и да преминем към по-плътен хидратант, подходящ за по-студените месеци.

Намалете ексфолиращите съставки

Студеното време също означава, че е време да намалите количеството ексфолиращи съставки в продуктите, които използвате. Например така модерните напоследък гликоли и ретиноиди. Вместо това, използвайте хидратираща и подхранваща маска веднъж седмично. Тя ще ви помогне да си възвърнете изгубената влага и ще подготви кожата ви за наближаващите студени месеци.

Слънцезащата дори и в мрачно време

Слънцезащитният крем трябва да се използва не само през лятото, но и през останалите три сезона. Агресивните UV лъчи влияят негативно върху кожата ни дори и в мрачното време. Факт е, че те ускоряват стареенето и увеличават риска от развитие на рак на кожата. През есента и зимата препоръчителният слънцезащитен фактор от дерматолозите е 30 SPF, докато през лятото – той е 50 SPF.

Приемайте колаген на прах

Приемането на колаген на прах значително ще подобри еластичността на кожата ви, ще увеличи колагеновите фибри, ще подобри хидратацията й отвътре и ще намали видимостта на фините линии и бръчки. Освен това, колагеновите добавки се грижат за изграждането и възстановяването на всички тъкани в човешкото тяло – от кости и хрущяли до кожа, коса, очи и храносмилателна система.

В заключение

Есента изисква от нас не само да променим гардероба си, но и да започнем да се грижим за кожата си както отвън, така и отвътре. Повишете хидратацията й, подхранвайте я редовно и със сигурност ще продължите да се радвате на красива и блестяа кожа и в предтоящите студени месеци!