frida.bg
миглите

Как да удължим миглите с натурални средства?

Всяка жена иска да има плътни, извити и дълги мигли по рождение, но истината е, че това е голяма рядкост. Не случайно спиралата за миглите е сред основният разкрасяващ ритуал за красота на всяка жена. А за тези от нас, които държат на яркия и изразителен поглед на помощ идват изкуствените мигли и така популярното напоследък присаждане.

Употребата на лепила за мигли, както и присаждането са инвазивни и не толкова здравословни процедури, които често увреждат космените фоликули и очите ни. Трябва да знаем,ч е съществуват ефективни натуурални средства, които ще ни помогнат да удължим миглите си по естествен начин без негативни странични ефекти.

С редовната употреба натуралните методи за разкрасяване водят до изумителни резултати, просто трябва да бъдете постоянни. Забравете за изкуствените мигли и създайте истински гъсти и дълги ресници, за една съблазнителна, но естествено изглеждаща визия.

Предлагаме ви да опитате няколко ефективни начини за удължаване и сгъстяване на миглите, които наистина работят!

Рициново масло

Основният компонент на рициновото масло е рициноловата киселина, която съставлява около 90% от маслото.  Именно тя притежава доказан положителен ефект при косопад. Рициноловата киселина подпомага не само растежа на косата, но може да засили и растежа на миглите ни.

Как да го използваме?

Преди да нанесете рициново масло, почистете добре миглите си от спирала и ги подсушете. Потопете чист памучен тампон в студено пресовано рициново масло и започнете нежно и внимателно да го нанасяте по горните и долни мигли. Избягвайте попадането на масло в очите. Останете с рициновото масло една нощ и на сутринта отмийте с почистващ гел.

Кокосово масло

Кокосовото масло е едно от най-широко употребяваните масла в натуралната грижа за красотата. По отношение на косата, кокосовто масло подхранва, хидратира, омекотява и предпазва косата от загубата на така ценните протеини. Кокосовто масло също така е ефективно средство за укрепване на тънки и увредени мигли и подпомага техния нов растеж.

Как да го използваме?

По същия начин, както използваме и рицинвоот масло. Избягвайте попадането на маслото в очите. Останете с него една цяла нощ и на сутринта внимателно отмийте с вода и почисвтащ гел за лице.

Витамин Е

Витамин Е е мощен антиоксидант, който намалява оксидативното увреждане, причиняващо изтъняване и загуба на коса. Витамин Е също така съдържа токотриенолови съединения, които правят косата по-плътна и гъста и следователно допринасят за уплътняване и увеличаване на обема на миглите.

Как да го използваме?

Витамин Е може да се прилага както локално върху миглите ви, така и да се приема под формата на хранителна добавка.

Масло от ший

Маслото от ший е богато на витамин С и е пълно с антиоксиданти и противовъзпалителни съставки. Витамин С предотвратява увреждането, причинено от свободните радикали и стимулира производството на колаген. По този начин маслото от ший ни помага да уплътним миглите и да засилим растежа им.

Как да го използваме?

Вземете малко количество масло от ший и го разтрийте между пръстите си, докато се разтопи. Нанесете върху горните и долните мигли. Оставете го за една нощ и отмийте на сутринта.

Зехтин

Зехтинът съдържа фенолно съединение, наречено олеуропеин, за който е доказано, че увеличава растежа на косата. Следователно, зехтинът може да допринесе не само за удълване на косата, но и за удължаване на миглите.

Как да го използваме?

Налейте няколко капки зехтин върху памучен тампон и ги разнесете върху горните и долните мигли. Оставете маслото да действа около 5-10 минути и след това изплакнете с хладка вода.

Биотин

Дефицитът на биотин може да причини както загуба на коса, така и загуба на вежди и мигли. Приемането на биотинови добавки обаче има точно обратния ефект.

Как да го използваме?

Най-лесният начин е да си осигурите хранителна добавка с биотин, която да приемате всеки ден. Също така можете да обогатите диетата си с богати на биотин храни като ядки, слънчогледови семки, яйца, сьомга, пилешко месо  и пълнозърнести храни.