frida.bg
новолуние

Новолуние в Тропическия Рак пречиства сърцето

Новолунието на 9/10 Юли 2021г. ще стартира важен цикъл и ново начало в 18 градус по скалата на тропическия Рак, носител на идеята за Майката, Родината, семейството, грижата, съхранението, емоционалния комфорт, чувството за домашен уют, усещането да бъдем у дома на този свят въобще.

Венера в Телец

Новолунията винаги предоставят възможност за подновяване на енергийните нива, за пречистване от миналото и наричане на бъдещето със свежи перспективи.
Езотериката свързва новолунията с идеята за духовно рестартиране и залагане на житейските координати, които ще следваме през новия лунен цикъл. Всичко свързано с женската енергия, с архетипа на майката, дома, семейството и емоционалния свят на ниво най-дълбоки обвързаности има шанса да поеме в нова, градивна посока след това Новолуние в Рак.
Ще трябва основно да обърнем внимание на това как се грижим за себе си и за сърцето си – този така основополагащ, безотказен, но и крехък орган! Ще настъпи момент на осъзнаване, вдъхновение и интуиция. Вселената ще се настрои на вълните на женската енергия. Ще получим възможността да обърнем внимание на чувствата си. Това ще ни дари с невероятно облекчение и яснота.
Зодия Рак е един от четирите кардинални знака в астрологията и затова се смята за основополагащ.

новолуние

Енергията на зодия Рак е топла като майчина прегръдка, страстна подобно водна стихия и дълбока като традициите и семейните корени.
Едновременно с това Ракът е изключително принципен, лесно нараним, склонен към крайности и безкомпромисен. Това, което обединява неговите положителни и отрицателни проявления е свръх-емоционалността, чрез която Ракът изразява своите крайности.
Зодия Рак доминира в сферата на дома и семейството. Неговият архетип е майката. И силите, и слабостите му се проявяват чрез емоциите.

новолуние

В синхрон с характеристиките на Рака, това Новолуние,ще рестартира нещо свързано с нашите най-близки обвързаности.
За мнозина, то ще дойде с предчувствие за ново, приятно ухание, разнасящо се из напъпилите градини на личния им живот. Хармоничните аспекти на новолунието с планетата Нептун и Уран ще носят към нас духовната подкрепа на божията любов и благодат, гарнирани с неочаквани обрати и кармични изненади.
Това Новолуние ще има оздравителен ефект върху нас, стига да се настроим интуитивно и се вслушаме в сърцето си.

новолуние

Където е сърцето ви – там е вашата истина. Натам е вярната посока в момента.

Физическите ни тела съдържат над 70% вода и гравитационното привличане на Луната ни влияе повече, отколкото си представяме. Дните около новолуние, могат да бъдат напрегнати и неспокойни. Това се дължи на ограниченото количество лунна светлина, която да насочва нашите чувства и преживявания.

Тази „тъмна“ лунна фаза е подходящо време да влезем надълбоко в себе си, да станем неподвижни и съзерцателни.

новолуние

Новолунието е прекрасен момент да започнем нов цикъл на емоционална близост със семейството и хората, които усещаме като нашето семейство.

Нови перспективи, свързани с нашия дом, пречистващи процедури на тялото и дома, заздравяване на връзката ни с близки хора, закупуване на имоти или обновяване на настоящото ни жилище са енергийно подкрепени от Космоса в този момент на Новолуние.

Източник: Masha & The Magick