frida.bg
новолуние

Планетарна магия с Новолуние в Телец

Продължаваме с магичните моменти през месец май 2021 година и Новолуние  в земния и комфортен знак на Телеца. Слънце и Луна ще се срещнат в знака на Телец в 18:20ч. българско време.  Това е звезден миг на покой, в който можем да подготвим своите желания и наричания за следващия лунен цикъл.

Най-силно повлияни от това новолуние ще бъдат фиксираните знаци на зодиака – Телец, Скорпион, Лъв и Водолей. Но не забравяйте, че Новолунията винаги носят със себе си космическия вятър на промените за всички.

Силните теми на това новолуние ще бъдат свързани със символиката и качествата на зодия Телец и венерината същност на този знак от зодиака – финанси, притежания, комфорт, устои, земни блага, хармония и единение с природата, ценности, постоянство, търпение, упоритост, постоянство и не на последно място – удоволствия.

Телец се управлява от планетата на любовта, финансите и красотата Венера – всички венерини сфери ще бъдат подсилени от това новолуние и енергията на новото начало ще бъде подпомогната както от небесната богиня и нейното женствено присъствие в ефира, така и от вашето активно участие!

новолуние

Когато подготвяме своите желания и наричания по новолуние, условието е да бъдем точни, конкретни и ясни, и да не намесваме в тях друг човек.

Желанията ни трябва да касаят единствено нас самите, така че да не влияем на чуждите избори и свободната воля на другите.

Ден след Новолунието, можем да се заемем с лечение и целителни практики, свързани с телесни органи и физиологични процеси, управлявани от енергията на Телеца-гърлена чакра, врат, гласни струни, щитовидна жлеза.

новолуние

Когато е в знака на Телец, Луната се чувства екзалтирана. Това е нейния знак на висше проявление и тя обожава начина, по който Телец я управлява. 

Луната управлява нашите тайни и скрити кътчета, душата и въображението ни, женската ни същност и сила. Макар загърната в тайнство и почти невидима по новолуние, Луна в Телец ще ни обладае с красотата и достойнството на истинска пролетна Кралица на нощта.

Възползвайки се от силната енергия на Новолуние в Телец, можем да се сдобием с мотивация, въображение и постоянство в постигане на мечти и желания.

Направете своята планетарна магия, отправяйки молитва към Слънцето, Луната и Венера днес – това ще бъдат трите най-важни фигури в небето над нас, които ще ни подпомагат в нашите наричания и в изпълнение на желанията ни по новолуние.

новолуние

В личен план, най-важно в този момент на Новолуние ще бъде да обърнем внимание на себе си, на личните си посоки на растеж.

В по-общ план, важно сега ще бъде да работим в посока стабилизация и планираност по отношение на финансите и битовите фундаменти, включително семейни и всякакъв род партньорски дела и отношения.

Нека си дадем сметка кои са нещата от живота, които ценим и обичаме най-много, какво ни изпълва с радост, кое ни зарежда с енергия за живот и ни кара да намерим в себе си божествената сила, преобразуваща мечтите в реалност.

новолуние

Тъмното небе над нас е намек за това, че трябва да изпълним личния си Космос с нов смисъл и нова надежда.

В нощта на Новолуние нашата тайнствена небесна спътница почти няма да бъде видима поради близката й локация до Слънцето и нощното небе ще бъде по-тъмно от обикновено. За това пък почти невидимата сила на Луната ще стане още по-осезателна.

Визуалнатата липса на Луна не означава, че ще бъдем лишени от нейното магическо присъствие. Точно обратното ще бъде в сила както днес, така и през седмиците след Новолунието, особено за някои представители на зодиакалната поредица.

Заедно с новата фаза на Луната, всички ще сложим точка на определени процеси и тенденции в живота си, за да започнем чисто нов цикъл.

Източник: Masha&TheMagick