frida.bg
Равноденствие

Портал на Пролетното равноденствие

Равноденствията са едни от най-силните енергийни моменти в годината. Те бележат началото на четирите сезона. Енергията на Пролетното равноденствие ще бъде в своя пик на 20 Март 2021 в 22:45ч. българско време.

Астрологично погледнато, равноденствията се случват в четирите точки на Слънцето, които очертават кардиналния кръст в зодиака – нулевите градуси на кардиналните знаци Овен, Рак, Везни и Козирог.

Езотерично погледнато, с тези 4 слънцестоения се отварят мощни енергийни портали. Енергията към нас идва директно от Слънцето – нашето животворно начало.

Равноденствие

Започваме новият цикъл с огнения плам на зодия Овен, през чието съзвездие преминава Слънцето по това време на годината.

В нулевия градус на Овен, Слънцето за миг като че ли замира и това е момента на Пролетното равноденствие, в който се съдържа магически заряд. В 0° Овен, Слънцето започва нов цикъл, дарява с живителна енергия, с мотивация и импулс към действие.

Това е период, белязан с енергия, която тласка към пробуждане, към решителни мисли и конкретни действия, към събуждане на духа и материята за нов живот – зареден и в готовност.

В точката на пролетното слънцестоене, обявяваме победа на светлината над тъмнината. В нея се стопляме, размразаваме сърцата си, усещаме магическата точка на баланс, хармония и връзка с Цялото.

Това е време за пречистване от всичко ненужно, спъващо и неработещо. Момент на чисто начало, в който сеем семената на надеждата и полагаме основите на бъдещето си. Момент за пролетно почистване отвън и отвътре.

Равноденствие

Пролетното равноденствие като символ на зачеването и вечния цикъл на живота, е свещен момент от календара на всички култури и епохи.

Хората почитат равноденствията от древни езически времена като момент на силно преобразяваща и животворна енергия, в който Земята и нейната естествена природна среда черпят сила от връзката си с Космоса.

Нашите предци наричали този ден Благовец или Майчин ден и на него се прекланяли пред зачатието и майчинството сред хората и природата, изпълнявайки позабравени днес обичаи.

Благата вест на пролетното равноденствие, което празнували дедите ни, семантично напомня за църковното Благовещение. Според изследователи на старата българска родова памет, Благовец предхожда с 5 дни християнския празник, долитайки при нас от вечността заедно с първата лястовица, и пукването на пролетта на 20 март всяка година.

пролет

В деня на равноденствието, Слънцето от перспектива на Земята достига до специална точка от своя неизменно циркулиращ поток живително електричество.

В Южното полукълбо на планетата, слънчевия жизнен ток ще проникне обратно в земните недра за обновление. В Северното ни полукълбо, енергията ще извира ревитализирана, съживявайки всичко наоколо.

Тази слънчева точка ни въздейства чрез усещането за перфектен баланс между деня и нощта, между тъмнината и светлината.

С магията на равноденствието, балансът между тъмната и светлата страна ще бъде възстановен, и всеки ще получи своя шанс да изследва взаимодействието между своята лична светлина и сянка.

В този ден можем да се възползваме от магията на момента като си направим личен олтар на Пролетта и свой Ритуал за сбъдване на желанията.

Ако имате нужда от идеи как да си направите домашен ритуал за пролетно обновление и изобилие, можете да почерпите вдъхновение от ТУК.

Източник: Masha&TheMagic