frida.bg
Сатурн и Уран

Сатурн във Водолей срещу Уран в Телец: Ключов Транзит‘2021.

Един от ключовите астрологични транзити през 2021 година ще бъде трикратния 90° аспект между Уран и Сатурн. Тази интензивна и критична квадратура ще се наблюдава от гледна точка на Земята за първи път на 17 Февруари и ще продължи през цялата година, повтаряйки се отново още два пъти – на 14 Юни и 24 Декември 2021 година.

На 17 февруари 2021 година ще усетим първия точен 90° аспект между Уран в Телец и Сатурн във Водолей. Енергията, която ще ни връхлети ще бъде силно противопоставяща – между структурата и освобождението, между ограниченията и разкрепостяването.

Идеята за лична свобода и независимост ще се изправи в схватка срещу устоите на цялото.

2021

Трудно можем да си представим по-водолейски период от космическата енергия на момента!

Уран управлява зодия Водолея и макар понастоящем в знака на Телец, участието му в този грандиозен транзит за годината подчертава водолейската енергия на момента!

Цели пет планети са позиционирани в стелиум под знака на Водолей в този момент – Слънце, Луна, (ретрограден) Меркурий, Венера и разбира се – Сатурн, който се явява основния съперник на Уран в този двубой.

Между другото, забележете как без Сатурн не минава нито една важна астрологична прогноза от дълго време насам.

И така: Сатурн – планетата на рестрикциите, традиционните ценности, житейските изпити и отговорностите в знака на свободния полет и прогреса на мисълта Водолей, застава в напрегнат аспект с Уран – планетата на разкрепостяването, изненадите и шоковите удари, която от доста време се намира в дебрите на упорития и практичен Телец.

Това е момент на критичен сблъсък!

Сатурн и Уран

Сатурн във Водолей срещу Уран в Телец ще наложи противопоставяне между общочовешките ценности и личната свобода.

Този важен и критичен аспект ще се случи 3 пъти тази година – в началото, в средата и в края на 2021г. Това е ключово астрологично събитие, което ще има траен ефект върху колективната съдба, но също така ще засегне пряко всички хора в по-дълбок личностен план.

Вече можете да видите как този аспект се разиграва на световната сцена в настоящата ни ситуация.

Това е танц със саби между енергиите на две планети! Противопоставянето е между личната свобода и така нареченото „Общо благо“. И двете сили са донякъде в правото си!

Уран и Сатурн се противопоставят един на друг с енергията на фиксираните знаци. И Водолей, и Телец са неподвижни, застопорени в енергетиката си. Това добавя скованост и упоритост в ефира.

Сатурн и Уран

Фиксираните знаци владеят средата на сезоните, когато нещата са твърди и последователни.

Помислете за това къде се намирате в момента.

В ядрото на какво сте застопорени в този момент?

Какъв вихър усещате с постоянство и с все повече яснота?

Това е пример за енергията, която този аспект възпроизвежда в нас и тя има подчертано водолейско значение поради стелиум на 5 планети във Водолей в точния момент на аспекта.

В индивидуален план, това противопоставяне ще ни изправи пред въпроса как да запазим личната си цялост и суверенитет без да навредим на връзката си с другите.

Ще търсим свобода и разбиране във отношения или конфликти, които са в стагнация.

В общочовешки план, ще търсим решение как да изградим една обща и добра за всички система, която няма да попречи на индивидуалната ни свобода.

2021

По някакъв начин, ще трябва да се установи Златната Среда.

Търсете разрешаване на конфликтите чрез уравновесяване и стремеж в посока „средно положение“.

Погледнете от перспективата на орловия поглед и ще видите как цялото това напрежение е с цел да ни катапултира към един по-хармоничен бъдещ момент.

Този момент е по силите ни, стига да се водим от положителните вибрации на всички замесени и да се абстрахираме от негативните страни на всяка една от тези енергии – в случая това са енергиите на Сатурн, Уран, Телец и не на последно място Водолей.

Източник: Masha&TheMagick