frida.bg
ретро Меркурий

Ретрограден Меркурий‘2021: Пригответе се за обрати в Съдбата!

Първият ретрограден Меркурий за годината ще ни приклещи във въздушния вихър на Водолея – 11ти знак от зодиака, който управлява дома на мечтите и свързаността ни с общото благо. По канала на Водолей ще протича силен волтаж ретроградна енергия, ще се натъкваме на проблеми с „окабеляването“ във връзките и комуникацията в буквален и в преносен смисъл. Пригответе се за странни обрати на Съдбата! Бъдете готови да защитите своето право да мечтаете и да бъдете част от Цялото по особено дипломатичен и търпелив начин. Няма да е лесно!

Цели две седмици Космосът около нас се движеше по своя път напред, без нито едно ретроградно влияние от гледна точка на Земята. Това беше период на вътрешно отпускане, в който да подредим мислите и деянията си с ясно съзнание и добра видимост. Всеки, който владее в една или друга степен третото си око, можеше лесно да различи знаците на Съдбата.

Но от 30 Януари 2021г., обичайният заподозрян в деструктивно ретроградно влияние върху нас Меркурий отново се обръща наопаки. Енергията, която започваме да усещаме тук на Земята от страна на този космически магнит ще ни дърпа силно навътре. Отново ще има объркване. Отново бавността и фокуса на вниманието ни ще трябва да се изострят и да се приготвят за изненадващи обрати в Съдбата.

Меркурий ще бъде ретрограден във Водолей от 30 Януари до 21 Февруари, но сенчестите му фази ще удължат периода на ретроградност от гледна точка на Земята с около седмица преди и седмица след тези дати.

Меркурий

В митологията, Меркурий е вестител на боговете, а в астрологията той се явява небесен вестител и управител на ума, общуването и размяната. 

Меркурий е динамична планета, която обича движението. Когато е ретроградна, тя като че ли дава на заден и се затваря навътре. Тогава, всички теми, които енергията й управлява астрологически, също променят своята нормална динамика.

Меркурий е най-малката планета в Слънчевата ни система. Тя се намира в най-голяма близост до Слънцето и учените подозират, че е съставена предимно от желязо. Това прави Меркурий един огромен магнит, който циркулира около Слънцето. Колкото повече се доближава магнитно му тяло до Земята, толкова по-силно усещаме въздействието му.

ретро Меркурий

Когато Меркурий застане в най-близката си точка до Земята, от наша гледна точка той става ретрогрaден и в живота ни настъпва известно объркване.

Както при всяка ретроградна планета, когато Меркурий обърне посоката си от наша перспектива, попадаме под влияние на една оптична илюзия с много силно енергийно въздействие върху възприятията ни и проектирането им в действителността. Усещането е хаотично – както вътрешно, така и външно. Бързината в този период е противопоказна. Времето става нестабилно и променливо.

За да поддържаме баланс, трябва да се хармонизираме с ретроградната енергия, излъчвана от Меркурий без да й се противопоставяме. Така случайните грешки и сложните ситуации добиват смисъл, и се предпазваме от възможни фатални противодействия.

Философски погледнато, фазите на ретрограден Меркурий могат да бъдат много полезни и удовлетворителни, стига да сме достатъчно добре подготвени за тях и да не се плашим от поредните уроци, които Съдбата е решила, че трябва да научим или да си преговорим.

Колкото по-спокойно и философски приемаме периодичната ретроградност на Меркурий, толкова по-леко и практично се учим да се справяме с тези фази, които така или иначе се случват по три-четири пъти всяка година.

ретро Меркурий

И този път, всички ще се почувстваме по-малко или повече изгубени – в думите, в желанията си и по пътя си.

Ако е възможно, отложете за по-нататък всички важни документи, които изискват вашия подпис и съгласие, всякакви важни за бъдещите ви отношения разговори и всички нови начинания, свързани с личния и професионалния ви живот.

Внимателно обмислете всякакви ходове, които не търпят отлагане. Проверете колата или другите превозни средства, на които разчитате за технически повреди. Внимавайте за евентуални технически неизправности при работа с всякакви уреди.

Периодът е подходящ за връщане към полезни навици и хобита, свързани със спорт, хранителни режими, духовни практики. Дайте си повече време за почивка, за любов, за удоволствия. Бъдете плавни, бавни и прощаващи. Почистете къщата си, отървете се от всичко старо и излишно, и се подгответе за пролетта, която неизменно се задава зад ъгъла, заедно с директния ход на железния Меркурий.

Меркурий ретрограден във въздушния знак на Водолей ще върне миналото по уникален начин. Този знак управлява бъдещето и можем да се почувстваме сякаш сме попаднали във някаква примка на времето. Много от нас ще се усещат закъсали на завоя на поредното времево изкривяване.

Меркурий

Тази ретроградност може да ни донесе гениална перспектива да преценим нещата от друг ъгъл, да изпитаме идеи, хора и ситуации, които ни заобикалят по уникален начин.

Очаквайте неочакваното. Въоръжете се с търпение. Забавете темпото колкото е възможно! Оставете се на електрическата магия на Водолея, управляван от планетата на шока и токовите удари, но само ако сте добре подготвени Магове, които са в състояние да управляват реалността вътрешно.  В противен случай, бъдете внимателни около всичко, по което тече електричество, тъй като в ефира ще витае нестабилна енергия. В такъв период се налага да бъдем заземени в буквален и в преносен смисъл.

От друга страна, това е чуден период да пренасочим вниманието си към миналото – да се върнем към мечта или проект, които да възродят страстта ни и да върнат вярата ни в чудесата.

При всички положения, ретрограден Меркурий във Водолей е тук като предвестник на необикновените и уникални времена, които предстоят за всички ни!

Източник: Masha&TheMagick