frida.bg
Новолуние в Козирог

Първо новолуние за 2021 година: Под знака на Козирог

На 12/13 Януари 2021 година ще бъдем под влияние на Новолуние в 23° на Козирог. Това ще бъде първото новолуние за 2021 година, което ще направи няколко много важни астрологични аспекта. Те ще затвърдят енергията на новото начало по много силен начин и ще зададат тон на бъдещето ни в глобален и личен аспект.

Новолунията носят мека и перспективна космическа енергия, която ни подпомага да отворим нова страница и да започнем начисто. Точно преди новолуние, често се усещаме нестабилни и отпаднали поради намалената светлина в нощното небе над нас, но чувството на дезориентация и загуба в енергийните нива скоро бива изместено от гъделичкащия импулс към новото.

С това новолуние ще получим мощен козирожки импулс и отново ще си преговорим темите, подвластни на Козирога от миналата година- авторитет, структура, постижения, упоритост.

По време на Новолунието ще се случат няколко определящи космически конфигурации, които ще зададат посока в енергията на новото начало.

новолуние

Слънце+Луна ще бъдат в съвпад с Плутон, образувайки космически стелиум в Козирог от гледна точка на Земята.

Плутон се намира само на половин градус от точката, в която се намираше по време на великия стелиум в Козирог от началото на миналата година, случващ се веднъж на 500 години. Тази синхроничност завършва цял един цикъл, подканвайки ни да преразгледаме всичко случило се през последната година и да си дадем сметка как, защо и какво се промени от тогава.

Плутон ще изкара истината от тъмнината и ще й вдъхне нов живот.

Енергията на тази планета е високо-интуитивна и ще ни помогне да намерим истинския си път без излишни усилия.

Това ще зависи от духовното ниво на всеки един по отделно и от степента ни на „отвореност“ към Цялото.

новолуние

Сатурн във Водолей ще гради мост между миналото и бъдещето.

Малко преди това новолуние и точно по време на зимното слънцестоене, Сатурн премина от знака на Козирог в знака на новото време – Водолей, фокусирайки вниманието ни върху кардиналните проблеми на настоящето.

Ведно с преминаване на основните космически играчи от Козирог във Водолей, от енергията на Козирог – минало, традиция, структури, постепенно и глобално се потапяме в енергията на Водолей – бъдеще, разкрепостяване, освобождение.

Това Новолуние задава въпросите ‚До колко сме отворени да пуснем старото да си отиде (Козирог) и Готови ли сме за новото (Водолей)!

Енергията на Водолей е допълнително подсилена от активация на стелиум в този знак –  Юпитер, Сатурн и крилатия Меркурий са в звездно струпване под знака на Водолея в периода на Новолунието. Този стелиум ни носи благословия и предупреждение.

Внимавайте на кого и в какво вярвате (Меркурий). Водете се от сърцето си. Направете ъпгрейд в ценностната си система.

Всичко в света ни в този момент е подложено на драстична промяна и трансформация. Преминаваме от сферата на традиционното статукво в матрицата към сферата на неочакваното. Бъдете готови да приемете тази промяна отвътре преди да се е материализирала на външен план.

новолуние

Космосът ни подсказва, че водолейската енергия постепенно завладява ефира и носи вятъра на промените на всяко едно ниво.

Водолеят се движи бързо. Той е въздушен знак, управляван от Уран, който в момента се намира в Телец. Телец е сравнително бавен, но Марс, който транзитира през него ще добави нужната динамика и ще ускори промяната с импулс към освобождение.

Фокусирайте се върху новите възможности, които ще се появят през този период и не изпускайте своя шанс да се придвижите напред, възползвайки се от силния заряд за пробив и промяна!

новолуние

Венера в хармоничен тригон с Уран насища с положителна вибрация настоящото Новолуние.

Този планетарен аспект ще даде насока в израстването на всяка една Душа. Ще го усетим като хармонично естествено състояние, което ще ни помогне да привлечем подкрепа от Вселената.

Наричанията за щастие, красота, любов и успеваемост ще бъдат особено подсилени.

новолуние

От съществено значение ще бъде нашата вътрешна дефиниция за успех!

Първата лунация за годината се явява четвърто по ред от общо 6 новолуния, които се случват в 23° – градусът на Кралската Лъвска енергия, който нумерологично символизира сила, смелост и свобода.

2020 година приключихме с три поредни новолуния в 23°, съответно на знаците Везни, Скорпион и Стрелец.

Започваме 2021 година с три поредни новолуния в 23°, съответно на Козирог, Водолей и Риби. Това е мощна синхроничност, която ще зададе посока за всички, които намерят в себе си сила , кураж и сърцатост по своя нов път напред.

Месец Март 2021 ще бележи края на този 6-месечен цикъл от Новолуния в 23° на Кралската Лъвска енергия, по време на който се случва огромна промяна в съзнанието на глобално ниво.

Числото 23 ни помага да излезем от старите структури, граници и вярвания, за да се интегрираме и да приемем Новото.

В 23° на Козирог се ражда нов вътрешен импулс да се посветим изцяло и фундаментално на новото, което предстои.

Източник: Masha&TheMagic