frida.bg
2020 година

Най-специалният ден в годината

Датата 21.12.2020 се спряга от астролози и съвременни последователи на езотеричната мисъл, като съдбовна за цялото човечество, още откакто сме наченали тази специална за всички ни година.

Това е времето, когато вместо с топлината на Слънцето, сгряваме вярата си с изкуствена светлина и с ритъм от разноцветни блещукащи лампички. Когато топлим душите си с камини и свещи, и сгряваме телата си в мирис на ябълков чай с канела. Времето, в което все още разчитаме на вътрешната си светлина, но енергията, плетяща пуловер от забрава, скреж и тъма започва по мъничко да отпуска зимната си примка.

Време, в което Светлината незабележимо започва да расте и бавно да си проправя път през сезона на сенките и Тъмнината. Но не само.

Това е исторически момент на важни планетарни аспекти, обещаващи неочаквани развръзки и чудеса.

2020 година

На този ден енергията, която извира към нас от Космоса е белязана от Кралски планетарен съвпад, последно преживян от човечеството през 1406 година.

На 21 Декември, в деня на зимното слънцестоене, ще доживеем дългоочакван съвпад на две от основополагащите за земната енергетика планети – Юпитер и Сатурн, които ще се срещнат в анаретичния 0° на Водолея, управляващ пробуждането на планетата ни за Новата Ера на Водолея. Исторически момент, преобръщащ колективното съзнание под знака на най-идеалистичния, хуманитарен и обединяващ социума знак от зодиака.

Този аспект ще повтори космическа подредба от гледна точка на Земята, останала в историята като изгряването на Витлеемската Звезда, и ще проправи път на събития, които ще предопределят бъдещето ни за около 600 години напред, когато Гигантът на разрастването и щедростта Юпитер и Кармичния Учител Сатурн отново ще се се срещнат в Кралски витлеемски съвпад.

Съвпадът на Юпитер и Сатурн в критичния градус на Водолея (0°) ще преобърне начина, по който мислим и преживяваме себе си като част от колективното съзнание на човечеството и енергийната пулсация на планетата. Предстоят ни грандиозни промени в развитието, неизбежни както е неизбежна и космическата цикличност.

Предстои ни адаптация към нови технологични измерения и ново разбиране за същността на живота ни като личности и част от цялото. Предстои ни да обединим своите цели, идеали и перспективи в нещо градивно, върху което да положим основите на едно възможно бъдеще. Предстои раждане но нов тип същности в човешки тела, които ще дойдат на Земята с важна козирожка мисия. Съдбата на всички деца, родени в периода на този съвпад, ще бъде белязана от тази Кралска мисия, а всички ние като техни родители и социална среда, ще бъдем кармично обвързани с техния път и възпитание.

Кралският съвпад на Юпитер и Сатурн в 0° Водолей е космически призив към пробуждане на колективното ни съзнание, зов от страна на космическите богове да се обединим в изграждането на трайни структури, които ще укрепят бъдещето ни като цяло.

На същата тази дата, Порталът на зимното слънцестоене проправя път към Светлината и повдига вибрационните нива по свой начин.

2020 година

Започваме нов цикъл под кардиналния знак на Козирог.

Днес Слънцето прибавя към космическата магия на момента, преминавайки през нулевия градус на Козирог и започва бавно да усилва светлината в нас през призмата на този висш космически учител. Намираме се в най-дълбоката и тъмна точка на зимата, откъдето пътя на светлината няма друг изход, освен да тръгне нагоре. Заедно с естествения ход на Слънцето, светлината в нас също бавно започва да нараства и ни приканва да се придвижим напред и да минем на по-високо ниво.

От нас се очаква да изчистим енергията си чрез равносметка. Да си кажем последно сбогом със всичко, което ни дърпа назад.

2020 година

Слънце в Козирог и Порталът на зимното слънцестоене ни напомнят, че винаги след най-тъмните моменти в живота ни, следва светлина в тунела.

Слънцето в Козирог се преражда, носейки със себе си частица от висшия разум. Така то енергийно осветява пътя ни и ни благославя.

Козирог е кардинален зодиакален знак, който управлява съдбата, отговорностите, задълженията, авторитета. Енергията на Козирог ни дава воля да отстояваме принципите, на които се крепи света такъв, какъвто го познаваме.

Кардиналните зодиакални знаци са символ на новото начало. С тях започват сезоните. Тяхната енергия е задвижваща, активна, осветяваща пътя напред. Във вътрешен план се пречистваме духовно. Във външен – повишаваме вибрациите си и готовността си за действие.

2020 година

Слънцето и Козият Рог ни помагат енергийно в напредване по пътя на душата ни.

Зимното слънцестоене е момент за молитва и вглеждане надълбоко вътре в себе си, време за прошка и сбогуване. Пускаме нещо да си отиде и правим място за новото.

С усилване на количеството светлина, която стига до Северното полукълбо от Слънцето, от днес до 21 юни следващата година денят ще се увеличава с около 2 минути на ден.

Цялата натура – в нас и около нас, започва бавно да повишава вибрациите си…

 Masha&TheMagic