frida.bg
Слънчево затъмнение

Последно, шесто по ред затъмнение за 2020 година

Енергията, която набъбва вече цяла година, кулминира в новолуние-затъмнение. Това ще бъде последно, шесто поредно затъмнение за тази година – още един знак, че можем да мислим за 2020та като за същинско изпитание. Максималната му фаза ще настъпи по нашите географски ширини в 18:13ч., но няма да бъде видимa. Затъмнението ще може да се наблюдава в продължение на около 2 минути от малка част в Южна Америка, от Тихия, Атлантическия, Индийския океан и Антарктида.

При пълните слънчеви затъмнения, нощната ни спътница се намира най-близо до Земята и напълно скрива Слънцето от погледа ни, оставяйки видима за нас само неговата корона. Това прави явлението много красиво и магично!

Точно в 18:13 българско време, Луната ще се позиционира по средата между Земята и Слънцето, и за няколко минути нашият основен източник на Светлина и център на космическата ни система, ще бъде изцяло закрит от погледа на човечеството.

Енергията ще бъде дълбока, силна и всеобхватна.

Слънчево затъмнение

Слънчевите затъмнения са десетократни по сила и въздействие Новолуния.

Астрологията счита началото на всеки нов лунен цикъл като възможност за нов старт и шанс за лична намеса в плана на Съдбата, по силата нашата мисъл, воля и желания. Настоящото Новолуние, в комбинация с пълно слънчево затъмнение, увеличава тези наши шансове десетократно.

Енергията на Слънцето и Луната ще дадат невероятно силен тласък в проектирането на житейските ни пътища, и ще отворят много нови възможности, стига да успеем да се справим с изпитанието, което ни носят Сянката и Тъмнината.

Слънчево затъмнение

Новолунието се разгръща на фона на силно кармични планетарни конфигурации.

Цялото положение на звездите говори за кармична предопределеност.

Пълното слънчево затъмнение ще попадне в знака на сидералния Скорпион и тропическия Стрелец. В точката на затъмнението ще се намират едновременно Слънцето и Луната, Меркурий, Венера и Кету.

Настъпва време за разчистване на пътя, за стягане на точния багаж, за избор на точните хора, за взимане на точните решения.

Бъдете сигурни, че следвате своя автентичен път, а не нечии чужди предписания и проекции.

Ще познаете, че сте на верния път интуитивно, когато усетите мир и любов да обладаят сърцето ви, и когато всичко започне да се подрежда някак естествено и неусетно.

Слънчево затъмнение

Затъмненията могат да отключат важни събития, да вадят на повърхността дълбоко заровени мисли, емоции, страхове и желания, и често носят усещане за обърканост, липса на сигурност и заземеност, фатализъм и безпокойство. За това е добре да бъдем осъзнати и премерени в мислите, чувствата и действията си, и да съблюдаваме следните предписания:

Избягвайте да излизате и пребивавате на открито, особено в рамките на 4 часа преди и след затъмнението.

Избягвайте приемане на алкохол и психотропни вещества. Ограничете храната и наблегнете на здравословните течности.

Приберете от простора всички дрехи и не излагайте храна или важни лични вещи на открито.

Всякакви процедури с вода, включително взимане на душ или вана са силно препоръчителни, особено докато трае самото затъмнение!

Запазете спокойствие, вътрешен център и медитирайте!

Очаквайте изблик на внезапни прозрения, силни емоции, кризисни ситуации. Следете знаците и насоките, които ви се дават, те са коректив и сочат в правилната посока от тук-нататък.

Не бързайте да взимате окончателни решения. Затъмненията са силно емоционални.

Слънчево затъмнение

Това последно затъмнение носи обещание и мъдрост, но само ако сме готови да приемем Тъмнината, наред със Светлината. Това ще отвори очите ни за искрицата, която вече проблясва в дъното на тунела.

Компенсирайте моментната липса на животворна светлина с вътрешна сила и вяра в това, което струи от нас отвътре-навън. Помнете, че всичко, което предстои да се реализира е в името на духовното ни израстване, в името на доброто и изобилието. В името на вечното ни завръщане към себе си и към сърцето ни, символизирани от Слънцето и Луната, и техният финален танц под акомпанимента на Космоса.

Изчакайте поне ден докато новият сърп на Луната огрее нощното ни небе след силната тъмна вълна на затъмнението, и можете смело да пристъпите към магията на визуализациите и наричането!

Нека в тази точка на моментна Тъма, всеки се вгледа в себе си и в сърцето си, и прогони от там своята сянка.

Оставете на Вселената да се погрижи за всичко останало…

Masha&TheMagic