frida.bg
лунно затъмнение

Последно лунно затъмнение за 2020 година.

На 30 Ноември в 9:30 часа българско време ще наблюдаваме лунно затъмнение, което ще продължи около 4 часа и ще отвори последния, зимен коридор от затъмнения за тази година. С пълнолуние в тропически Близнаци и сидерален Телец, ще затворим важен едномесечен лунен цикъл – всичко наченато с предходното новолуние ще намери своеобразна кулминация. Със затъмнението, което ще съпътства пълнолунието, ще финализираме проекти и отношения, започнали след миналия коридор от затъмнение, който преживяхме това лято на съдбовната 2020 година.

Езотерично погледнато, затъмненията отварят енергиен Портал за трансформация и неочаквани обрати. В тези периоди Вселената ни принуждава да коригираме курса и да променим посоката в името на висшето ни благо.

Откъсва ни от определени ситуации и хора, за да ни засади наново в по-подходяща почва. Слънчевите затъмнения носят информация за съдбоносни събития в социален и общочовешки пан, докато лунните затъмнения предвещават кармични промени в личния живот.

Знакът на Телеца ще предаде на Луната чувствен ореол и усещане за стабилност в лунната енергетика, докато Близнаците по тропическия зодиак ще внесат усещане за търсене и разширение.
Оглеждайте се за нова информация и се настройте на нова перспектива. Скрити знания и тайни си проправят път към повърхността. Всякакви липсващи части от пъзъла на живота като на магия изкачат и се подреждат в цялостна и ясна картина.
Бутонът RESET е вече натиснат. В този силно енергиен лунен момент на важни промени и извънредни ситуации, наше най-силно оръжие се явява интуицията!

лунно затъмнение

Всички пълнолуния бележат емоционални пикове, но когато са съпроводени с лунни затъмнения, силата им се увеличава десетократно!

Затъмненията са давали поводи на много култури в миналото да търсят мистична и езотерична трактовка на феномена. Според много древни вярвания, затъмненията не бива да бъдат пряко наблюдавани заради тъмната енергия, с която са наситени.

По време на Затъмнения, нашите небесни светила Слънце и Луна въздействат изключително силно върху физическото, менталното и емоционалното ни състояние. Съществуват множество суеверия, свързани с ефектите от затъмненията и всички те имат своите обяснения в ‚Свещени науки‘ като астрологията и алхимията.

Езотеричното знание за затъмненията, с което разполагаме днес е частично, но това което посветените знаят със сигурност е, че в периоди на затъмнения трябва да бъдем особено внимателни.

лунно затъмнение

Древното знание ни съветва максимално да се предпазим от възможната негативна енергетика в периода на затъмненията, следвайки следните препоръки:

Избягвайте да излизате и пребивавате на открито, както при при лунни, така и при слънчеви затъмнения, или да наблюдавате феномена, както е модерно да се прави в наши дни.

Приберете от простора всички дрехи и не излагайте важни лични вещи на открито.

По време на затъмнения и особено при лунно затъмнение, има подсилено енергийно въздействие върху водния елемент, който се явява основна съставна част както на планетата Земя, така и в човешкото тяло. През този период, в телата ни се осъществява усилено пречистване от емоционални и физиологични токсини, и за това е особено важно да съблюдаваме своето спокойствие и здраве, както и многократно да увеличим приема на вода!

Всякакви процедури с вода, включително взимане на душ или вана са силно препоръчителни, особено докато трае самото затъмнение!

Последствията от затъмнението могат да бъдат мощни и да проявят силния си ефект в бъдещето ни.  Бъдете осъзнати и свързани със себе си, обрани в поведението и действията си, внимателни към себе си и околните, не предприемайте важни стъпки, нито ключови решения, не бъдете първосигнални, владейте мислите и емоциите си, практикувайте дихателни и медитативни практики…

Всякакви силни емоции са противопоказни. Запазете спокойствие, вътрешен център и медитирайте!

Дори и затъмнението да не е видимо, компенсирайте затъмнената Луна чрез своята вътрешна пробуденост.

Източник: Masha&TheMagic