frida.bg
Синя Луна

Синьо пълнолуние на връх Сауин (Хелоуин)

31 октомври 2020г. бележи кулминация на Луната с второ пълнолуние за месеца. Феноменът Синя Луна ще ни развълнува и заземи в на тропическия Телец, огрявайки нощното небе на връх мистичния келтски празник Сауин, или Нощта на вещиците, както някои предпочитат да го наричат.

Пълнолунията винаги са силно емоционални, енергични, вдъхновяващи, финализиращи. Слънце в страстния и тайнствен Скорпион ще застане точно срещу Луната в Телец, 2-рата зодия от зодиака, която управлява нашите ресурси, ценности, практичност. Две енергийни противоположности ще се привлекат и ще изгрее Синя Луна, каквато можем да видим едва веднъж на всеки 3 години.

Краят на месец Октомври съвпада с магически момент в годината, който се почита в календара на множество езически култури от древността. Астрологически, в този момент от годината Слънцето попада под знака на Скорпион – зодията на тайните и трансформациите.

сауин

Луната ще се изпълни с енергията на земния и любвеобилен Телец, докато блести в отразената светлина на Слънце под знака на драматичния Скорпион.  

Силата на зодия Скорпион се зарежда от дълбоките води на подсъзнанието, от тъмните кътчета на душата и от енергията на преобразуванията. Слънцето е в зодиакалната тъма на нощното паякообразно от 23 Октомври и енергията на този импулсивен, взривоопасен и магнетичен знак, разполагащ със смъртоносно жило, вече бавно, но сигурно обладава Северното полукълбо заедно с хиберниращия ефект на зимата.

Тази лунация ще се усеща с нежен и заземен трепет, но на практика въздействието й ще разбърка чувствата и усещанията ни в дълбочина, и ще има силата да преобръща животи.

Телецът е земен, ведър, страстен знак, който обича и се радва на живота по един много практичен и удобен начин. В негативните си проявления, Телеца е упорита личност, която трудно може да бъде поместена от зоната си на привиден комфорт.

Зодия Телец управлява пета, гърлена чакра (Вишудха), свързана с комуникацията, с вътрешния глас и с Истината, и пълнолунието ще бъде много подходящ период да възстановим баланса в тази област. Особено предвид ретрограден Меркурий в Скорпион, който със сигурност по някакъв начин възпрепятства вербалната комуникация за момента и носи скованост, болки в гърлото, тревожност или страх от говорене… Ще можем да преодолеем този блокаж само ако осъществим стремежа си да споделяме, но при едно условие – че се чувстваме сигурни и защитени, както обича да се усеща Телеца. За тази цел, питайте се да прилагате умереност и търпение в изказванията си, и проявявайте повече емпатия и дипломатичност към другите. Вслушвайте се повече във вътрешния си глас.

Синя Луна

Това Пълнолуние е изключително специално, защото е Синя Луна.

Сините Луни се появяват на всеки 3 години, когато имаме 2 последователни пълнолуния за период от 30 дни. Заради съвпада на Луна с Уран в Телец, изненадите ще изобилстват през следващите 2 седмици.

Пригответе се за нещо вълшебно и неочаквано. За нещо, което може да извади всякакви скрити и потиснати усещания на повърхността. За нещо, което ще ви извади от комфортно безмълвие, но ще бъдете предизвикани да премерите добре думите си, ако не искате да нарушите за дълго житейския си баланс.

Синята Луна в точен съвпад с Уран в 8° Телец носи кулмицания, свързана с внезапни промени, пробиви, поемане на рискове, проблясъци и революции, които ще имат дълготраен и непоклатим ефект в бъдещето ни. Активацията на нумерологичен код 8 – числото на безкрая, ще носи енергия на дълготрайна промяна и разгръщане..

сауин

Луната обича да бъде в Телец, където е в екзалтация – възвишена и супер удобна.

Тази мощна лунация може да донесе неочаквани, специални лични победи и финансови печалби. Венера, планетата на любовта, красотата и радостта, управляващата Телец ще ни въздейства енергийно чрез енергийните си пориви към интимност, сигурност и задоволствие – чувства, които ще искат да се проявят и да бъдат изпитани на всяка цена.

Ще има пробуждане и разтърсване, но и много драматични завършеци, чиято точка ще се постави сред тайнствената нощна синева на това хелоуинско пълнолуние.

Източник: Masha&TheMagic