frida.bg
Слънце в Скорпион

Урокът на Слънце в знака на Скорпион

Преминаването на Слънце към Скорпион – най-дълбокия и тъмен знак на зодиака, ще предизвика в нас всички скрити или потиснати чувства и емоции. Скорпионът не се интересува от повърхността, той дълбае навътре в нашите тъмни и репресирани страни. Няма повече да се сдържаме и да си пожелавате дълбоките ни страхове да изчезнат.

На 23 Октомври преминаваме от елемента въздух (Везни) към елемента вода (Скорпион). Скорпионът е могъщ катализатор на промяната. Негови езотерични символи са Орела и Феникса. По силата на скорпионовота водна стихия ще се трансформираме и пречистваме чрез най-скритите кътчета в душите си. Ще бъдем подканени да се потопим надълбоко в себе си, за да разкрием цялата истина, за да се освободим от „тежестта“ й.

По време на този транзит могат да бъдат разкрити тайни, скрити планове, неподозирани развръзки. Скорпионът копае навътре и не се страхува от тъмните ъгли на битието, от тайните на скритото познание и сенчестите страни на подсъзнанието.

Слънце в Скорпион

Енергията на Слънце в Скорпион е дълбока, страстна, алхимична, трансформираща, лечебна…

Скорпионът се влече от всичко тайно и скрито надълбоко, от дълбокото ни вътрешно Аз, от тъмните страни на подсъзнанието. Той ще фокусира вниманието ни върху темите за вътрешните усещания, подтиснатите желания, секса, табуто, парите и духовното преобразяване.

От една крайност ще преминаваме в друга. От хаоса ще вървим към пренареждане и развръзка. Нещо в нас ще  умре, за да се роди на негово място нещо друго, по възможност по-благородно и карсиво от предишното.

В низшите си проявления, Скорпионът е отмъстителен, ревнив, маниакален, склонен да действа манипулативно, жестоко и подмолно.

Във високите си вибрации, Скорпионът е детектив, изследовател и мощъщ психолог. Но той ще намери истината само ако му позволим. Ако се противопоставим, рискуваме да продължим да носим тежестта отвътре.

Урокът на Слънцето в Скорпион е да не бягаме и да не се крием. Всеки един от нас по някакъв начин ще трябва да се изправи пред предизвикателствата на сенчестата си страна в тази битка.

Небесния вестоносец Меркурий е ретрограден в Скорпион и тази силно наситена енергия на вътрешна трансформация може да бъде изтощителна, раздразнителна, гневна и буквално да пресуши амбициите и мотивацията ни.

Слънце в Скорпион

Важно сега е не да се бърза, не да се форсират ситуации, не да се търси резултат на всяка цена, а да се обърнем навътре докато намерим истинската посока и динамика.

Скорпионът ни учи, че Тъмната страна не трябва да бъде потискана, а анализирана чрез състрадание и разбиране, и ни подканва да заемем ролята на главни герои в своята лична история без да губим разсъдък.

Изпитанията, през които ще преминаваме в този скорпионов сезон на падащи листа и превръщаща се в пепел шума, ще ни дадат твърдостта да трансформираме болката си в сила и да се възродим от пепелта.

В очакване на катарзис както навън в природата, така и вътре в душата си,

Masha & The Magic