frida.bg
ретрограден Меркурий

Последен ретрограден Меркурий за годината – в магичния знак на Скорпиона

Навлизаме в енергията на последния ретрограден Меркурий за годината, който ще премине под знака на троипическия Скорпион. Последният ретрограден Меркурий за миналото десетилетие (Октомври-Ноември 2019г) също беше в знака на Скорпион и съвпадна с магическата нощ на Хелоуин (Самхейн). Магическата меркурианска история за скорпионова ретроградност продължава…

Планетата Меркурий е най-малката планета в Слънчевата ни система. Тя се намира в най-голяма близост до Слънцето и учените подозират, че е съставена предимно от желязо. Това прави Меркурий един огромен магнит, който циркулира около Слънцето. Колкото повече се доближава магнитно му тяло до Земята, толкова по-силно усещаме въздействието му.

Когато Меркурий застане в най-близката си точка до Земята, от наша гледна точка той става ретрогарден и в живота ни настъпва известно объркване.

Както при всяка ретроградна планета, когато Меркурий обърне посоката си от наша перспектива, попадаме под влияние на една оптична илюзия с много силно енергийно въздействие върху възприятията ни и проектирането им в действителността. Усещането е хаотично – както вътрешно, така и външно. Бързината в този период е противопоказна. Времето става нестабилно и променливо.

За да поддържаме баланс, трябва да се хармонизираме с ретроградната енергия, излъчвана от Меркурий без да й се противопоставяме. Така случайните грешки и сложните ситуации добиват смисъл, и се предпазваме от възможни фатални противодействия.

ретрограден Меркурий

В митологията, Меркурий е вестител на боговете, а в астрологията той се явява небесен вестител и управител на ума, общуването и размяната. 

Меркурий е динамична планета, която обича движението. Когато е ретроградна, тя като че ли дава на заден и се затваря навътре. Тогава, всички теми, които енергията й управлява астрологически, също променят своята нормална динамика.

Всичко ново бива изместено от фокуса ни за сметка на стари и недовършени дела. Сблъскваме се със сенките на миналото и с хора, с които имаме проблеми за отработване. Нищо  няма да бъде допуснато към по-нататъшно разгръщане, докато не постигне окончателно изясняване в периода на ретроградност. Така преговаряме уроците си и пречистваме Кармата си.

Ретроградните цикли на Меркурий носят със себе си разсеяност, объркване, но и ценна информация, от която да се възползваме при възстановяване на директната посока. Те изискват от нас да направим няколко крачки назад, да проумеем защо нещо се е случило, да регулираме отношенията си с другите и да си изясним нещата сами за себе си.

Това е време, в което си припомняме, че изборът да направим нещо сега, после или изобщо да не го направим винаги е в наши ръце. Периодът е идеален да станем по-аналитични, интроспективни и концентрирани в себе си.

Особено наложително сега е да превключим от гласа на разума – на гласа на интуицията.

ретрограден Меркурий

С ретрограден Меркурий в 11° Скорпион силата на мисълта и думите става още по-въздействаща и определяща общото енергийно ниво.

Енергията на зодия Скорпион свързваме с тъмнината, с дълбоките сенки, скритите значения, със светът на магиите.

Под въздействието на ретрограден Меркурий в Скорпион, Космосът вади тежката артилерия за достигане до истината. Всичко тъмно, болно, скрито, сенчесто и подмолно ще претърпи сублимация и трансформиране. Колкото по-надълбоко се крие истината, толкова повече скорпионова енергетика ни е нужна, за да проникнем в нея и да я изкараме на бял свят. Всичко скрито и екстремно става вълнуващо. Засилва се интересът към всичко, което излиза извън рамките на обичайното.

В ниските вибрации, ставаме по-склонни към ехидност, ирония, крайност в изказванията си, егоцентризъм и конфликтност. Във високите си проявления, намираме точните думи, дълбочина, страст и емоционалност в изказа и в отношенията.

Ретроградността на Меркурий в този знак ще подчертае и усили всички скорпионови тенденции – ще засили опасността от конфликти, от предозиране с мисли и прекаляване с думи. Ще подчертае силата на думите както в положителна, така и в отрицателна посока. Ще даде свръхестествена сила на езика, с който си служим. Ще изиска от нас разбиране и търпение.

Силната енергия, която носят мисълта, думите и информацията в този период, трябва да бъде насочена в правилната посока. Към всяко общуване и боравене с информация трябва да се подхожда внимателно и в детайли, всичко да се подлага на множество проверки и уточнения.

Рисковете са големи, но и шансът за позитивен и траен краен резултат се усилва. Помнете, че няма по-полезно нещо от едно здравословното разбъркване на енергията. В хаоса винаги има доза божествен принос и симетрия!

Последният ретрограден Меркурий ще се обърне навътре на 13-14 Октомври 2020 в сeкстил с Венера и с Луната. Тази магична енергия ще ни владее до средата на Ноември 2020, когато желязната планета окончателно излиза от ретроградна сянка.

Източник: Masha&TheMagic