frida.bg

Нина Добрев – българката, която завладя Холивуд, САЩ и сърцата на милиони

Николина Константинова Добрева е рожденото име на известната актриса Нина Добрев

Когато е само на 2 години семейството ѝ се мести от София в Канада. Въпреки разстоянието и различията, родителите ѝ успяват да запазят българската култура и традиции в дома си. Актрисата разказва, че майка ѝ винаги настоява да говорят на родния език, макар и като малка Нина Добрев да се е бунтувала, заради съучениците си.

След като става по-голяма, младата актриса не само не се срамува от езика и корените си, а дори споделя, че се гордее с тях. Произходът ѝ бързо предизвиква интерес в Америка. Много журналисти често я молят да им поговори на български и да разкаже за страната ни. Това със сигурност радва почитателите ѝ в родината и доказва, че блясъкът и светлините на Холивуд не са я заслепили. Нина никога не избягва въпросите и дори отговаря с усмивка на лице.

Корените на актрисата далеч не са най-впечатляващото

Нейната кариера и талант са достойни за възхищение. Още от малка Нина е артистична. Затова и не е изненада изборът ѝ да се занимава с актьорско майсторство. Първото ѝ участие е в късометражния филм Repo! The Genetic Opera. Следват още малки роли, които й помагат да се развие като актриса. Със сериала Дневниците на вампира идва и огромната слава. Нина влиза в главната роля на Елена Гилбърт. Момиче изгубило родителите си, което се влюбва в Стефан Салватор, а по-късно и в брат му Деймън – вампири завърнали се в града си.

Невероятният талант на актрисата се забелязва най-силно, когато влиза в ролите на Катрин Пиърс и Амара – двойнички на Елена. Когато се превъплъщава в тези образи сякаш наистина виждаме друга актриса. Погледът. Жестовете. Маниерите. Начинът на говорене. Всичко е различно. Изключителният ѝ талант кара зрителите да се усмихват. Да плачат. Да настръхват. Затова и феновете трудно приеха решението ѝ да напусне хитовия сериал. Последните два сезона на Дневниците на вампира определено не бяха същите без Нина.

Освен че е невероятно талантлива, Нина е пример за подражание на феновете

Работи усърдно, но намира време за семейството и приятелите си. Води здравословен начин на живот и то без да спазва диети и да гладува. Известно е, че Нина е внимателна с храненето си – избягва вредната и бързата храна. Прави не за отслабване както мнозина, а за здраве.

Често споделя, че когато се храни правилно се чувства по-свежа, енергична и щастлива. Спортът също е важна част от живота ѝ. Още от малка се е занимавала с художествена гимнастика и балет. Днес йогата е хобито ѝ – едновременно я отпуска и ѝ помага да запази форма. Ако следите социалните й мрежи със сигурност не сте пропуснали и цитатите, които споделя. По този начин актрисата мотивира не само себе си, но и почитателите си.

Въпреки това станахме свидетели на първите ѝ роли на голям екран. Актрисата участва в The Perks of being а Wallflower като Кандис, в Let’s Be Cops като Джоузи, в xXx: Return of Xander Cage като Беки. Скоро очакваме и най-новия ѝ филм Flatliners, където ще я видим в ролята на Марло.

Нина Добрев е една от най-лъчезарните и талантливи актриси в Холивуд. Стискаме й палци и с нетърпение очакваме бъдещите ѝ  проекти, за да ни зареди с енергията, която единствено тя притежава.