frida.bg
ретрограден Меркурий

Ретрограден Меркурий в знака на тропическия Рак: Лято’2020

До днес усещахме едва сянката на РЕТРОГРАДЕН МЕРКУРИЙ, чиито същински ход в обратна посока от гледна точка на Земята ще стартира утре, 18 юни 2020 година, под знака на емоционалната зодия Рак.

С енергията на ретрограден Меркурий се потапяме в дълбокото на минали чувства и емоции, а заедно с нас, обратно на повърхността ще изплуват хора и усещания от миналото. С някои от тях ще трябва да си вземем последно сбогом, други ще ни подложат на изпитания и ще тестват търпението и емоционалната ни издръжливост. Трети ще ни привлекат с магията на неочаквана страст, която сме смятали за отдавна изгубена.

Зодия Рак е най-емоционалната зодия, която свързваме с дома, семейството, грижата, сигурността и архетипа на майката. Всички тези теми ще бъдат обладани от ретроградната перспектива на Меркурий – вестоносецът на небесните богове, принуждавайки ни към ретроспекция и ревизия на страници, които сме мислили за затворени.

В енергията на ретрограден Меркурий в Рак  ще преразглеждаме миналото с мек, но дълбоко носталгичен тон. Ще преживеем завръщане към корените си, към точки във времето и пространството, където сме се чувствали под закрилата на сигурността.

ретрограден Меркурий

Теми като връзката със семейството и мисията на душата ни ще бъдат особено чувствителни в този период.

Възможно е провеждането на неудобни интимни разговори – с други хора или сами със себе си. Възможно е изпадане в ситуации, от които сме се опитвали дълго време да избягаме, но без които нашите дълбоки рани и травми не подлежат на излекуване.

Ретрограден Меркурий в Рак ще бъде труден, но необходим период за нас като ментални и чувстващи същности. Време за освобождаване от минали тежести. Време да проследим нишките, които ни карат да се усещаме недостатъчно обичани, самотни или пренебрегвани.

Очакваме обичайните за ретроградното движение на Меркурий забавяне, отлагане или проваляне в планове и пътувания, технически проблеми, загуби в превода, изкривяване и фалш в потока от информация, нарушена комуникация. Не се препоръчва взимане на сериозни решения и стартиране на ново начало, свързано с бизнес или лични отношения.

ретрограден Меркурий

Меркурий ще бъде ретрограден от 18 юни до 12 юли, но сянката на ретроградността ще се усеща по един или друг начин до края на месец юли.

По време на ретрограден Меркурий в Рак ще преживеем и слънчево затъмнение в критичния нулев градус на тази зодия, където проявите й ще бъдат особено подчертани и засилени. Емоциите ще бъдат приповдигнати.

Осъзнатост, дипломатичност и самоконтрол ще бъдат трудно постижими, но задължителни условия за безпрепатствено преминаване през ретроградната фаза на Меркурий това лято.

Източник: Masha & The Magic