frida.bg
слънчево затъмнение

През огнения пръстен на затъмнението: 21-06-2020

Слънчевите затъмнения са новолуния на стероиди. Тогава Луната за момент засенчва нашия източник на живот и светлина, като че ли иска да погълне цялата му животворна сила за себе си, оставяйки ни в сянка. Енергията на новото начало е космически подсилена на мега-обороти, но едновременно с това, Вселената сякаш ни приканва за миг да спрем, за да потърсим светлината отвътре. Сякаш тествайки нашия капацитет да се справим с трансформиращия и главозамайващ ефект на новото, очакващо ни зад ъгъла…

С Новолуние в точката на лятното слънцестоене ще усетим повече или по-малко енергетиката на родилната болка – като травматично изживяване, което в същото време задвижва божествения часовник наново и вдъхва живот на красиво и магично начало!

Както всяка майка знае – онова, което прави раждането красиво и затъпява разкъсващата болка на родилните мъки, е състоянието на полутранс от щастливото очакване, примесено с инстинктивната майчина любов безусловна и вярата в това, че се случва нещо божествено предопределено и магично – раждането на нов живот!

Съвпадението на затъмнението с първия ден на лятото е силна синхроничност, която подсилва планетарната енергетика в наша посока и предсказва съдбовно и буреносно лято в климата, в политиката и лично в живота на всеки човек по Земята.

Езотерично погледнато, затъмненията въвличат в енергетиката си душата и сърцето ни (Слънцето), ума преживяванията ни (Луната). Нашето спокойствие, сън и общо благополучие могат рязко да бъдат нарушени. Рязко се променят и правилата на играта.

слънчево затъмнение

Затъмненията са ежегодни небесни феномени, но настоящото слънчево затъмнение крие няколко особености, които го правят уникално и с подчертано значение за бъдещето.

Това е най-мощното затъмнение за 2020 година, година която ще остане в историята на съвременната астрология и езотерика като Година на Пробуждането, заради важните планетарни транзити и ключовите събития, които се случват и продължават да се разгръщат от самото й начало до днес.

През тази година имаме 6, вместо 4-те обичайни годишни затъмнения, а настоящото затъмнение се случва на 20-21 юни, в зависимост от локацията ни по земното кълбо, подчертавайки значението му с нумерологична синхроничност 20-20-20…
Затъмнението се случва в знака на тропическия Рак (сидерални Близнаци) и в точката на лятното слънцестоене – върхова точка на Слънцето, докато слънчевата енергия е в своя пик, а границата в измеренията изтънява.

Затъмнението в тази точка е послание свише, което ни насочва да се взрем навътре и ни приканва да разпалим своето вътрешно пламъче.

слънчево затъмнение

Слънцето – този наш водещ символ във всякакъв смисъл, наш върховен Бог и център – ще завърти наново колелото си чрез затъмнение…

Макар и само частично и за малко, физическият свят около нас ще бъде лишен от дозата си дневна светлина, за да се задейства нашия вътрешен слънчев генератор.

Това затъмнение е още по-съдбовно поради особената му близост и връзка със Северния лунен възел, който отговаря за мисията в живота на всеки един от нас. С него, животът ни и неговата съдбовна посока ще бъдат преориентирани, така че да се доближим максимално до мисията на душата си, да намери най-правилния път на сърцето.

Слънцето и Луната ще направят съвпад в знака на тропическия Рак, чиято господарка е самата Луна, подчертавайки значението както на новия лунен цикъл, така и на всички теми, подвластни на Рака – майчинството, женското начало, грижата, приглушената светлина на домашния уют, корените, семейните ценности.
Ракът е кардинален знак – първи сред водната стихия, който символизира раждането на живота, на лятото и на всичко, от което се нуждае този чисто нов, деликатен и начеващ живот, за да оцелее.

Три планети ще имат особено силен резонанс в периода на затъмнението, застивайки спрямо нас стационарно (в точката си на неподвижност преди и след ретрограден ход) – Нептун, заставащ стационарно в деня на затъмнението, Меркурий, който тъкмо влезе в ретроградност и Венера, която се приготвя да завърши ретроградния си ход. Когато са стационарни спрямо Земята, планетите имат изключително мощно излъчване в наша посока – сякаш енергията им пулсира към нас на максимум.

Четвъртият изключително важен звезден герой в историята на това затъмнение е небесния бог на войната Марс, който тъкмо влиза в родния си знак – знака на огнения небесен войн Овен, засилвайки енергията си също на максимум. Забележете, че говорим за войнствена енергия. Забележете също, че Марс ще бъде в Овен цели 6, вместо обичайните 2 месеца.
Общо 5 са ретроградните планети в периода на затъмнението – Плутон, Сатурн, Юпитер, Венера и Меркурий.

Минали проблеми ще излизат на повърхността, търсещи бряг и решение, ще наложат нашата намеса, справяне, ще изискат от нас промяна и трансформация. Шансът да се чувстваме объркани, неразбрани, измамени или предизвикани по един или друг начин в периода на затъмнението е голям.

Затъмнението ще бележи отпечатъка си върху следващите 6 месеца и естествено ще резонира още по-далеч в бъдещето ни, налагайки промяна, решения и яснота.

Източник: Masha & The Magic