frida.bg
лунно затъмнение

Частично лунно затъмнение: 5 Юни 2020 година

Частичното лунно затъмнение на 05/06/2020 година ще настъпи по време на пълнолунието в 22:26 часа българско време. Ефектът от това усилено пълнолуние или ‚пълнолуние на стероиди‘, както астролозите обичат да наричат лунните затъмнения, ще се усеща няколко дни преди и след небесния феномен, но въздействието му ще бъде кармично и за дълъг период от време.

По време на Затъмнения, нашите небесни светила Слънце и Луна въздействат изключително силно върху физическото, менталното и емоционалното ни състояние. Съществуват множество суеверия, свързани с ефектите от затъмненията и всички те имат своите обяснения в ‚Свещени науки‘ като астрологията и алхимията, въпреки че голяма част от това знание е загубено или скрито за съвремения човек.

Езотеричното знание за затъмненията, с което разполагаме днес е частично, но това което посветените знаят със сигурност е, че в периоди на затъмнения трябва да бъдем особено внимателни.

лунно затъмнение

Древното знание ни съветва максимално да се предпазим от възможната негативна енергетика в периода на затъмненията, следвайки следните препоръки:
  • Избягвайте да се излагате на пряка лунна (при лунно затъмнение) или слънчева (при слънчево затъмнение) светлина или да наблюдавате феномена, както е модерно да се прави в наши дни.
  • По време на затъмнения и особено при лунно затъмнение, има подсилено енергийно въздействие върху водния елемент, който се явява основна съставна част както на планетата Земя, така и в човешкото тяло. През този период, в телата ни се осъществява усилено пречистване от емоционални и физиологични токсини, и за това е особено важно да съблюдаваме своето спокойствие и здраве, както и многократно да увеличим приема на вода!
  • Според някои езотерични източници, гледане и врачуване от всякакъв вид и под всякаква форма, включително астрологични и Таро предсказания, са крайно нежелателни в период на затъмнения, тъй като енергиите са непредсказуеми и вмешателството на квантово ниво е максимално засилено!
  • Бъдете внимателни със сексуалната си активност в този период. Сексуалната енергия е една от най-силните и подобен обмен при затъмнение може да бъде опасен на енергийно ниво. Зачеване в този момент също не е желателно според някои източници.

Последствията от затъмнението могат да бъдат мощни и да проявят силния си ефект в бъдещето ни.  Бъдете осъзнати и свързани със себе си, обрани в поведението и действията си, внимателни към себе си и околните, не предприемайте важни стъпки, нито ключови решения, не бъдете първосигнални, владейте мислите и емоциите си, практикувайте дихателни и медитативни практики…

Компенсирайте затъмнената Луна чрез своята вътрешна пробуденост.

Юни 2020

Днес влизаме в Коридора на затъмненията с енергията на магически нумерологичен код 15:15:15:15

Лунното затъмнение на 5 Юни 2020г. е първото от 3 поредни затъмнения, което се случва непосредствено след смяна в позицията на лунните възли – от оста Козирог-Рак към оста Близнаци-Стрелец.Промяната в кармичните лунни възли е астрологично събитие, което се случва веднъж на всеки 18 месеца и задава тона на съдбоносни промени в живота на всеки един от нас. То ще бъде ознаменувана с частично лунно затъмнение, последвано от пълно слънчево затъмнение, съвпадащо с датата на лятното Слънцестоене 21/06/2020.

Слънчевите затъмнения носят информация за съдбоносни събития в социален и общочовешки пан, докато лунните затъмнения предвещават кармични промени в личния живот.

По време на затъмнението тази нощ, Земята ще застане между Слънце в 15° на тропически Близнаци и Луна в 15° на тропическия Стрелец. Марс се намира в 15° Риби и образува Т-квадрат със затъмнението и с ретроградна Венера, която е четвъртата много важна планета в настоящата звездна картина. Към тази комбинация прибавяме универсалния код на днешната дата, който също носи енергията на числото 15 (05+06+2020=15).

Четворната активация на числото 15, както и на едноцифреното му съответствие числото 6 (1+5=6), вибрират с честотата на мощни алхимични и духовни символи с дълбоко езотерично значение като Дявола, Магьосника, Йерофанта и Любовниците в Таро, превеждайки ни през тъмнината към светлите измерения на битието.

Източник: Masha & The Magic