frida.bg
ретроградна Венера

Изгаряща Венера в съвпад със Слънцето: 3 Юни 2020

Днес ретроградна Венера стига най-близката си точка до Слънцето и прави изгарящ съвпад с Краля на нашата звездна система в знака на тропическите Близнаци. От тук, в продължение на седмица, Венера ще бъде невидима от гледна точка на Земята, преживявайки символичната си смърт и подготвяща своето прераждане като Зорница на източния ни хоризонт. След своето прераждане, Венера ще изгрява в синхрон със Слънцето и ще прибавя от своята магия към вълшебните изгреви през следващите 8 месеца.

Ретроградният цикъл на Венера крие в себе си символиката на пречистване по отношение на чувствата, финансите и връзките. В продължение на 40 дни и нощи, заедно с венериния ретрограден ход, в нас циркулират въпроси, чувства и емоции, чиято цел е осъзнаване, освобождение и пречистване. Подобно кръвта, която освежава живителната си сила, преминавайки през сърцето ни.

Този цикъл на планетата на любовта и красотата е свързан както с нейното символично умиране, така и с възраждането й за ново начало в живота ни по отношение на интимността, удоволствията, парите, реализацията на нашите най-съкровени желания и планове.

Тъмният период на Венера, по време на който тя става невидима за нас, ще бъде съпроводен със силно енергийни небесни феномени – частично лунно затъмнение (5 Юни) и пълно слънчево затъмнение (21 Юни) в комбинация с ретроградна сянка от страна на Меркурий, който започва поредния си ретрограден цикъл на 28 Юни 2020 година. Накратко – енергията ще бъде изтощителна и изпепеляваща не само във венерините, но и във всички останали сфери на живота.

Енергията на Венера, изпепелена от лъчите на Слънцето, ще се усеща особено силно през следващите две седмици, нажежавайки ефира около нас с изпитания във връзките, финансите и любовта.

ретроградна Венера

Практики, които могат да смекчат силните усещания в тъмния период на Венера в съвпад със Слънцето, още наричана Венера Комбуста, изгаряща или изпепелена Венера:
  • Прекарване на повече време насаме със себе си
  • Афирмации, утвърждаващи себеуважение, грижа и любов към себе си
  • Избягване на конфликтни ситуации и важни решения, касаещи венерините сфери
  • Йога, медитация и дихателни упражнения
  • Релаксиращи солни бани
  • Използване на розово етерично масло под всякаква форма.

ретроградна Венера

След изгрева на Венера на 11 Юни 2020 година, активността във венерините сфери ще се активизира и до някъде да си отдъхнем. Тогава планетата на любовта започва своя нов 584-дневен цикъл около Слънцето, а с него за нас ще стартира ново начало и ще ни се даде зелена светлина за нови стъпки в посока отношения, финанси, радости и задоволство от живота като цяло, щастливи свързвания с другите под една или друга форма.

Въпреки това, звездите ни съветват да не избързваме с действията и плановете си, предвид ретроградната сянка на Меркурий и цялостната енергетика, която владее ефира в Сезона на затъмненията.

Източник: Masha & The Magic