frida.bg

Легендата от Queen Брайън Мей бил „много близо до смъртта“

Музикантът от легендарните Queen Брайън Мей призна, че е бил много близо до това да напусне нашия свят. Той разкри, че е „преживял малък инфаркт“, а всичко е започнало с тежък инцидент, който е претърпял в градината си.

По-рано този месец Мей бе приет в болница, а медиите съобщиха, че той е „разбил на парчета своя голям седалищен мускул“. В Instagram пост Мей обясни, че е бил в истинска агония от болката, която го е сполетяла. Това от своя страна довело до увреждане на нерви, а резултатът от това е било чувството, че „някой забива отвертка в гърба му“.

Брайън Мей обясни, че е бил „много близо до смъртта“, след като лекарите открили, че той има три запушени артерии.

„В средата на цялата сага, докато имах тези болки, получих и малък инфаркт. Казвам „малък“, защото не е нещо, което доведе до тежки последствия’.

Обсъждайки контузиите, които е получил вследствие на инцидента, легендата от Queen разясни какво точно се е случило на практика.

„Невероятно е какво може да направи с теб истинската болка. Винаги съм се фукал, че имам висока толерантност към болката, че не ми слагат упойка при зъболекаря и т.н. Тази болка в нервите обаче бе толкова силна, че направо парализира мозъка ми“.

„Всичко това изцяло превзе личността ми. Някакси чувствах, че болката – това съм самият аз. Сякаш не можех отново да се върна в тялото си. Взех някои тежки обезболяващи, а накрая се озовах в свят на кошмари.“

Брайън Мей разкри, че вече се чувства по-добре, благодарение на лекарите и успешно приложена остеопатия. „Някой ден ще ви разкажа цялата история, но засега – хубав уикенд“, каза още Мей.

Брайън Мей е вече 72-годишен, като той е водещият китарист на култовата рок банда Queen. В момента той живее като веган и е строг застъпник на този начин на живот. Според Мей, веганизмът би могъл да ни спаси от бъдещи нови кризи, подобни на COVID-19.