frida.bg

Съветите на Дакота Джонсън за справяне с COVID-19 депресията

Актрисата Дакота Джонсън, добила популярност с ролята си на Анастейжа Стийл в екранизацията на „Петдесет нюанса сиво“, даде съвет за справяне с депресията по време на COVID-19 карантината.

Вирусът ни принуди да прекарваме твърде дълго време у дома, а Дакота Джонсън призна, че ситуацията не е по-лека и за знаменитостите, въпреки високия им профил и финансови възможности.

Джонсън даде интервю, за да промотира новия си филм Hign Note, споделяйки: „Седиш си вкъщи, не си с приятелите си, не си и със семейството си. Не можеш да правиш нещата, които те карат да се чувстваш цял. Практически носиш този костюм на депресията, но не си напълно сигурен, защо се чувстваш така“.

Самата Дакота Джонсън страда от депресия и тревожност още от времето си на тийнейджър, като за нея тези емоции не са нещо ново. Тя признава, че е трудно да останеш позитивен в подобен момент. „Мисля, че има невероятна болка и тъга, които рикошират постоянно из света. Трудно е винаги да бъдеш напълно позитивен, особено имайки предвид какво се случва в света в момента“.

Джонсън сподели част от рецептата си за справяне с депресивните състояния. Тя разчита на медитацията и разходките, когато това е възможно. Тя също така призовава „да бъдем добри с телата и съзнанието си“. Актрисата посочва: „Това са онези малки неща, които в самия край правят разликата“.

Междувременно нейната колежка от Холивуд Марго Роби сподели, че си прави ежедневни списъци с различни задачи, за да се справи с карантината. „Имам си списъци за нещата, които трябва да направя през деня. Някои са забавни, други – не толкова. Ако през деня не успея да се справя с нещо, просто го оставям за следващия ден.“

Разбира се, всеки има правото да се справя по собствен начин с цялата ситуация около COVID-19. Важното е в самия край да се чувстваме достатъчно удовлетворени и да приемем новия ден с усмивка.