frida.bg

Риана е най-богатият музикант от женски пол във Великобритания

Поп дивата Риана се превърна в единственият солов изпълнител от женски пол, включен в класацията на най-богатите музиканти на територията на Великобритания. От миналата година певицата прекарва повечето от своето време в Лондон, поради което може да се приеме, че в момента тя живее именно на Острова.

Риана е класирана на трето място в класацията на Sunday Times за най-богати музиканти, пребиваващи във Великобритания. Състоянието на Рири е изчислено на 468 милиона английски лири, като тя е изпреварена единствено от легендите сър Андрю Лойд-Уебър и сър Пол МакКартни. Техните богатства се изчисляват на впечатляващите 800 милиона лири.

Освен двамата британски джентълмени и изкушението от Барбадос, Топ 10 е допълнен от сър Елтън Джон, сър Мик Джагър, Оливия и Дани Харисън, Кийт Ричардс, Майкъл Флетли, Ед Шийрън, сър Род Стюърт и Стинг.

Както бихте могли да предположите, по-голямата част от богатството на Риана далеч не произлиза от от нейните изяви като поп изпълнител. Певицата има собствени линии за дрехи и козметика. Партньорството ѝ с френския козметичен бранд LVMH се изчислява на 351 милиона лири под формата на акции, които Риана притежава в настоящия момент.

Друг любопитен момент от класацията на Sunday Times е Ед Шийрън. Неговото богатство се равнява на 200 милиона лири (наравно със сър Род Стюърт и Стинг), като талантливият певец е единственият музикант под 30 години, който е включен в подредбата на най-богатите. Това е сериозно доказателство за успеха на Шийрън, който се превърна в едно от най-актуалните имена в поп музиката за последните години.

Робърт Уатс е човекът, съставил класацията на Sunday Times за най-богатите музиканти на Острова. Той обаче смята, че 2020 година ще бъде трудна за изпълнителите от финансова гледна точка, а причината за това, разбира се, е COVID-19. Голяма част от концертите и турнетата на музикантите ще бъдат отменени, което със сигурност ще удари по джоба им.

Топ 20 на най-богатите музиканти във Великобритания се допълва от Брайън Мей, Роджър Уотърс, Роби Уилямс, Калвин Харис, Ерик Клептън, сър Том Джоунс, Роджър Тейлър и Чарли Уотс.