frida.bg
ретроградна Венера

Ретроградна Венера Май-Юни 2020

Планетата на любовта, красотата и плодородието Венера ще бъде ретроградна  за 44 дни от 13 Май 2020 година, но сянката на тази ретроградност ще се усеща около 2 седмици преди и след периода.

Макар илюзорни, планетарните ретроградности имат силно астрологично влияние върху енергетиката на Земята.

Когато Венера става ретрогрaдна от гледна точка на Земята, настъпва време за ревизия, отдръпване, преоценка и вътрешен анализ на венерините теми в живота ни – любов, финанси, взаимоотношения, женско здраве и женска енергетика.

Ретроградна Венера активира мощен енергиен портал 13:13, свързан с осъзнаване и преоценка на свещения женски принцип, заложен както в Природата, така и същността на всеки един човек на Земята. В периода си на ретроградност, Венера ще залезе от хоризонта и ще се роди наново като утринна звезда. Това венерино новолуние ще постави точка и ново начало за много от нас в сферата на любовта, отношенията и финансите.

Венера

Периодът на Венерината ретроградност е подходящ да сложим ред във връзки от всякакъв род и да направим основна ревизия в парите и харчовете си. Можем да чертаем планове, свързани с творчески дейности, да обогатяваме знанията и образованието си, да се погрижим за здравето и външния си вид, да обърнем повече внимание на детето вътре в нас и да го обгрижим подобаващо.

Венера е планетата на удоволствията, но когато е ретроградна, тя ни подтиква да си дадем сметка за всичко, в което сме склонни да прекаляваме. Преценете своите увлечения трезво и си дайте сметка в какви дози те са полезни за вашата емоционална и психическа стабилност и къде са вашите граници на пристрастяване. Ревизирайте всякакви отношения, които показват симптоми на манипулация и обсесивност.

Докато премисляме връзките и отношенията си, венерината ретроградност ни приканва да се въздържаме от нови бизнес начинания, от големи покупки и инвестиции, от нови връзки в любовта и кариерата.

Както всяка ретроградност, в живота ни могат да се завърнат хора и ситуации от миналото. Приемете ги като сенки на ненаучени уроци, които трябва да бъдат преговорени. Много внимателно преценете кой, кое и в каква степен си струва да бъде възкресено, и какво се завръща към нас с цел да му кажем категоричното си сбогом! Отделете му толкова внимание, колкото ни дава венерината ретроградност – веднъж на всеки 19 месеца и нито грам време и усилие в повече.

Помнете, че най-ценният ресурс, който ни се дава в този живот и на тази планета е времето!

Припомнете си с какво ви срещна последната ретроградна Венера и какви бяха важните  уроци, които получихте от нея през Октомври-Ноември 2018 година.

Източник: Masha & The Magic