frida.bg
новолуние в Близнаци

Новолуние в Тропически Близнаци

Новолуние на 22 Май 2020 година отключва енергията на зодия Близнаци. Освен Луната, която стартира нов цикъл, под знака на зодия Близнаци ще бъдат едновременно Слънцето, символ на Егото и жизнените ни сили, ретроградна Венера – небесната богиня на красотата и любовта, и Меркурий – вестоносец на звездните богове.  

Планетарното струпване в ефирните Близнаци, трети по ред знак от зодиака, ще ни настрои на вълните на игривостта и любопитството към живота, на откривателския дух и пътешествията, на стремежа към повече гъвкавост и интелигентност в общуването.

Стелиум в Близнаци в периода на новолунието включва Луна в Близнаци, начеваща нов цикъл и ново начало от гледна точка на Земята, Меркурий в Близнаци, явяваш се управител на новолунието, Венера в Близнаци, въздействаща ни с ретроградност в областта на любовта и отношенията.

новолуние в Близнаци

Най-силните теми, с които можем да обвържем своите желания и наричания по време на настоящото новолуние, ще бъдат темите от сферата на Близнаци.

Силната доза близнашка енергетика ще подпомогне комуникацията (разговори, срещи, преговори), обмена на стоки и информация (търговия, писане, учене), стремеж към гъвкавост и промяна (пътуване, открития, лекота на мисълта). Ще се възобновява динамиката във всички форми на придвижването и общуването.

Знакът на Близнаци ни носи едновременно събирателност и раздвоение. Това е знак на живата мисъл, която се опитва да свърже две противоположни гледни точки, но също така анализира нещата в дълбочина и от двете страни на медала. Въздушният характер на знака предполага лекота в изразяването, сила в думите, любопитство и авантюризъм в настройката към живота, без които мисълта и думите биха били лишени от жизненост.

С Близнаци оставяме закостенялостта на неподвижната материя и влизаме в ролята на изследователи. Техен управител е Меркурий – вестоносецът на Боговете.

Стелиумът в Близнаци ни приканва да бъдем отворени, гъвкави и подвижни. Слънце, Луна, Венера и Меркурий в Близнаци ни припомнят, че младостта в душата и тялото не са въпрос на мускули и болезнени усиля, а на гъвкавост, баланс и адаптивност.

Ретроградните Юпитер и Плутон правят положителен аспект с новолунието, вдъхновявайки ни да възкресим свои стари идеи от миналото, давайки им нова светлина и възможности за реализация. Те ще ни подпомогнат с енергия за реализация на съкровено желание.

Меркурий в напрегнат аспект с Нептун предупреждава за вероятност от предозиране с илюзии и фантазии. За да се предпазим от лъжлива информация и самозаблуди, ще ни се наложи да проверяваме сигурността на източниците си, и да прецизираме думите и мислите си.

новолуние

Послания на Новолунието:

Бъдете ефирни и гледайте с лекота на живота – по примера на Близнаци; бъдете обърнати навътре и внимателни към темите за любовта и отношенията – по примера на ретроградна Венера; бъдете отворени към новото, което ни предлага Съдбата – по примера на Луната, която всеки месец се ражда наново.

Източник: Masha & The Magic