frida.bg
ретроградна Венера

Ретроградна Венера: Активация на Портал 13:13 и божествената женска енергия

Днес, 13-05-2020, най-женската планета в астрологията става ретроградна от гледна точка на Земята. Обръщайки се навътре точно днес, Венера подсилва в нас магическата женска енергетика на числото 13 (13+05+2020=13). Ретроградна Венера активира двоен код 13:13 и отваря мощен енергиен портал под знака на числото 13, символ на божествената женска стихия в езотериката.

ретроградна Венера

Според езотериката, числото 13 е наситено с женска енергетика. Свързваме го с фазите на Луната и с естествените цикли в природата.

Скритият смисъл на числото 13 е свързан с житейската цикличност на раждането и смъртта, но също символизира чувственост, фертилност и продуктивност.

Всяка година Луната минава през общо 13 лунни фази, а балансираното женско тяло преживява 13 месечни цикъла в периода си на фертилност. Ако женският цикъл е в пълен синхрон с лунния, то Новолунието би съвпаднало с менструалната фаза, а овулацията – с Пълнолунието. Много преди патриархалните времена, заради връзката си с Луната, женският цикъл бил почитан като свещена фаза, по време на която за всяка жена се отваря портал за магия и връзка с отвъдното. Смятало се, че тогава жените се сдобиват с магически и интуитивни сили.

ретроградна Венера

Числото 13 символизира тайната земна сила на Майката Природа.

В естествените природни цикли също наблюдаваме периодичност, свързана с числото 13. Продължителността на всеки един от четирите сезона Пролет, Лято, Есен и Зима е приблизително 13 седмици.

На основата на естествените закони в природата и четирите годишни сезони се базират и древните колоди с предсказателни карти, които в оригинал са включвали общо 52 карти (4×13=52). Всяка от четирите бои била съставена от 13 карти, използвани както за забавление, така и за предсказване или дълбоко вникване в тайните на Колелото на съдбата.

Числото 13 в нумерологията се редуцира до 4 – символ на стабилността, заземеността и материалната същност в Природата. Освен 4-те сезона, на Земята се ориентираме в 4 основни посоки – Изток, Запад, Север и Юг.

Още по-надълбоко в синхроничността на днешната дата, можем да вникнем вглеждайки се в езотериката на месец Май и женската същност, с която е пропита майската енергетика.

Буквата „М“, с която започва наименованието на този месец, символ на всеобщото пробуждане и затоплянето  в природата на Северното полукълбо, се явява 13 по ред както в българската, така и в латинската азбука.

С буквата „М“ започва свещената по смисъла си дума „Майка“ не само в нашия, но и в много други езици – Mother, Mom, Mutter, Madre…

ретроградна Венера

Днес почитаме божествената женственост и женската енергия във всички нейни форми и проявления, и в синхрон с ретроградна Венера, обръщаме поглед навътре, за да почерпим от тайната си вътрешна сила.

Марс – планетата на мъжкото начало, войнствеността и насоченото действие, от днес навлиза в зодия Риби. Рибите са воден знак и един от най-чувствените и женствени знаци на зодиака. Енергията е изключително деликатна и ефирна, но в същото време – насочена към важни и ключови житейски аспекти, налагащи нашето неотложно действие и внимание. Ставаме все по-наясно с възможните решения, които биха проработили за нас и съответно с онези от тях, които са обречени.

Навлизаме в дълбоки води. Все повече се приближаваме към себе си. Повече няма как да бягаме от определена истина в живота си.

Източник: Masha & The Magic