frida.bg
Пълнолуние в Скорпион

Пълнолуние в Скорпион

На 7 Май 2020г. в 13:46 часа българско време, Слънце в знака на зодия Телец ще се изправи в директна опозиция с Луната, осветявайки нощната ни спътница под знака на най-дълбокия и тайнствен знак на зодиака – зодия Скорпион. Кулминацията на лунния месец ще ни въздейства с енергия, подтикваща към мощно вътрешно пречистване и трансформация.

С пълнолуние в 18° на Скорпион ще се надигне вълна от дълбоки и дълго сдържани емоции, които се нуждаят от осмисляне и съзнателна обработка. Скорпионът е знак, който свързваме с цикъла раждане-смърт-прераждане и всеки по своему ще изживее подобен вътрешен цикъл, който цели катарзис, отделяне от остарели модели на мислене и действие. Луната във фаза пълнолуние ни въздейства отрезвяващо – с нея под знака на Скорпион ще осъзнаем важни истини, които ще ни помогнат да се измъкнем от заплетени ситуации и неразрешени казуси от миналото.

Това ще бъде последното от поредица Суперлуния. Луната достига най-близката си точка до Земята, в която става чувствително по-забележима от обикновено. Обичайното й незабележимо присъствие въздейства силно на хора, реки, морета и океани, но в състояние на Суперлуние, Луната става голямо, ярко и хипнотизиращо светило в ясното нощно небе. Астрологически и енергийно, въздействието на Супер Луната се усилва десетократно. Следете за знаци от страна на Съдбата, следвайте интуицията си и обръщайте внимание на синхроничности от всякакъв тип.

Пълнолуние в знака на Скорпион ще ни въоръжи с интуитивни прозрения и сила да подходим към кризисни ситуации в живота си с ясна мисъл и план за действие. Но за мнозина, въздействието на тази скорпионова Супер Луна може да се изживее тежко, да бръкне надълбоко в душата им, достигайки до дъното на проблеми от различно естество.

Скорпион

Скорпионът има тенденцията да прониква в ядрото на истината.

Под въздействие на Скорпион се гмуркаме в дълбокото, стигаме до най-тъмните и скрити кътчета на подсъзнанието и душата.

Негов управител е Плутон – планета, олицетворяваща три ключови качества – страст, сила и автентичност.  Плутон в този период се намира в ретроградна фаза, въздействайки ни окуражаващо в елиминиране на нездравословни модели на поведение, помагайки ни да преодолеем дълбоките си вътрешни страхове, пречиствайки кармата ни.

Скорпион

Това съдбовно пълнолуние ни подготвя  и за предстоящата ретроградна фаза на Венера, под чиято ретроградна сянка вече се намираме.

От 13 Май до 25 Юни Венера ще бъде ретроградна, а ние ще преживеем венериния залез и изгрев, които ще се случат съответно на 29 Май и 11 Юни. Под венeрино космическо въздействие в този ключов за всички период, ще затворим окончателно важна страница в сферата на любовта, финансите и взаимоотношенията, освобождавайки място за ново начало.