frida.bg
косата

Как да се възползваме от магическата сила на косата

Косата има мощни енергийни свойства. Тя може да събира в себе си голямо количество енергия, с което създава около себе си силно енергийно поле. Чрез тази енергия, косата не само подпомага тялото ни, но също може да ни защитава от вредни енергийни влияния и всякакви външни негативи. С помощта на косата си, можем да подпомагаме енергийно и реализацията на идеи, желания и визуализации. Ето защо косата е инструмент, от който не бива да се лишаваме, особено ако можем да си позволим да поддържаме дълга и здрава коса.

Можем лесно и безвредно да използваме косата си за акумулиране, балансиране и отдаване на енергия в тялото ни. Особено ако имаме дълга, здрава и добре поддържана с натурални средства коса.

За целта, косата трябва да е достатъчно дълга, за да покрива раменете и лопатките на гърба. Но дори и да е по-къса, можем да вплитаме в нея тъкани и нишки от естествени материали, които да удължат допълнително и да подпомогнат енергийните процеси в косата. Свойствата на косата ще се пренесат автоматично върху вплетените нишки и ще увеличат силата й. Най-подходящи за целта са естествени нишки и тъкани в червен цвят.

косата

Косата ни акумулира енергия най-пълноценно, когато е сплетена.

Когато косата е сплетена на плитка, тя се намира в нещо като режим на пестене и презареждане. Ако сплетената коса е достатъчно дълга, за да покрие гръбначния ни стълб или част от него, тя се свързва директно с двата основни канала, по които тече енергията в тялото.

Добре е да сплитаме или прибираме по някакъв друг начин косата си винаги, когато сме навън сред много хора, особено ако има опасност да попием негативна енергия от средата наоколо,. Така пазим себе си от загуба на енергия и поемане на негативи. В случай, че спешно се нуждаем от защита, можем да разпуснем косата си и да я използваме като щит срещу външни влияния.

косата

За да възстановим енергийния си баланс, добре е да сплитаме косата си всяка нощ преди сън. Възползвайте се от този момент на единение с косата си, за да си направите нещо като редовен вечерен ритуал, който може да ви бъде много полезен.

Този ритуал започва с внимателно разресване на косата в посока отгоре-надолу. Докато се решете, можете мислено да споделите с косата си свои желания – по този начин й задавате мисия и насочвате енергията й в определена посока. След разресването, сплетете косата си на плитка, продължавайки да мислите и визуализирате своите намерения или желания.

Дори и без конкретни желания, използвайте този момент на енергийно наричане, представяйки си състояния и атмосфера, в които бихте искали да прекарате утрешния си ден. Докато спите с така наречена и сплетена коса, тя не само ще изпълнява естествената си функция да акумулира енергия, но ще го прави, фокусирайки се в зададената от вас цел и посока.

Когато на следващия ден разпускате косата си, заедно с нея пускате и насъбралата се в нея енергия. Това е поредния момент, в който трябва да зададете мисията или посоката, в която искате да насочите енергията си.

Докато разпускате коса, мислено направлявате енергията й в посока своето желание или задачата, която й възлагате – защита, оздравяване, засилване на организма, привличане на любов, изобилие, пари и каквото сте си намислили.

Внимавайте и се пазете от насочване на енергията в негативна за вас или друг човек посока! Това ще навреди на кармата ви и може да доведе до непредвидени последствия! Стига да наричате косата си с позитивни утвърждения, можете да извършвате описаните практики постоянно и без ограничения.

Вплитането на позитивна енергия в коста и задаване на конкретна посока и фокус чрез наричане може да ви донесат огромна полза и късмет!