frida.bg
косата

Магическата сила на косата

От древни времена хората са били наясно с тайната сила на дългите коси. Не случайно всички магьосници, вещици и други посветени в тайни сили и умения са дългокоси – според езотеричното знание, част от енергийната сила на човек се съхранява точно в косата!

Дори и да не сме наясно със силата, която се крие в разкошните дълги коси, подсъзнателно знаем, че красивата и пищна коса е в състояние силно да привлича всеобщото внимание и възхищение. Подсъзнателно знаем и усещаме, че колкото по-блестяща и атрактивна е косата ни, толкова по-омагьосващо е нейното въздействието не само върху противоположния пол, но и върху всеки, който се докосне дори с поглед до нея.

косата

Защото в косата се крие ключ към тайна харизма и магическа сила, чрез които можем да вършим чудеса. Стига да знаем как да се възползваме от енергията в косата си!

Човешката коса има доказани във времето магически и енергийни свойства. Тя е в състояние да акумулира и отдава енергия, и ако знаем как да се възползваме от тези нейни тайни свойства, можем да използваме косата си като инструмент за лична защита или за осъществяване на определени наши цели и желания.

Нашата коса е част от живото ни тяло, която има свойството не само да расте и да се регенерира, но и да изпълнява функцията на енергиен контейнер и протектор.

Колкото по-дълга и здрава е косата, толкова повече сила има в нея. Колкото повече сила има в нея, толкова по-голям е периметъра на енергийния обмен, в който можем да включим косата си.

За да може да осъществява обмен на енергия между външната среда и тялото ни, косата трябва да бъде поне толкова дълга, че да покрива раменете и лопатките на гърба ни.

В идеалния си вариант, косата трябва да покрива колкото се може по-голяма част от гръбначния ни стълб по дължина, и не на последно място – да бъде здрава, силна, блестяща и омагьосваща.

косата

Дори и без нашето знание или участие, сама по себе си нашата коса е контейнер и проводник на енергия, и участва в непрекъснат енергиен обмен със средата наоколо.

Когато се намира в съприкосновение с гръбначния ни стълб, независимо дали разпусната или сплетена, косата влиза във взаимодействие с двата основни енергийни потока в тялото ни. Те протичат по гръбнака, черпейки за нас енергия от земята и от Космоса. С помощта на косата, тази енергия се разпределя равномерно по цялото ни тяло.

Най-добрият и неизискващ специално участие от наша страна начин, по който можем да подпомогнем този процес, е да сплетем косата си на дълга плитка, падаща по дължината на гръбначния ни стълб.

В допълнение, можем да се научим да прилагаме различни енергийни практики, с които да се възползваме максимално от магическата сила на нашата коса.