frida.bg
Май 2020

Звездите през Май 2020

Не е за вярване, но вече почти преполовихме годината! „Или аз закъснях, или времето бързаше…“ и ето, че вече е Май. Небето е извадило големи бели гидюрии, полива навред Земята, треви и цветя избуяват, а Слънцето става все по-пиперливо. Планетите започват една по една да обръщат енергията навътре – още цели три ще станат ретроградни през Май и то не кои да е, а самият кармичен Сатурн, гиганта Юпитер и небесната лъвица Венера. Пренасочване навътре, размишления върху смисъла и пътя занапред, преразглеждане на лични намерения и планове – това ще бъдат основните теми, около които ще се въртим през този най-красив месец от годината. Ето какво още важно има да се случва в Космоса от гледна точка на Земята през Май:

Май 2020

5-6 Май 2020: Лунните възли сменят знаци.

От оста Рак-Козирог, Северния и Южен лунен възел преминават към оста Близнаци-Стрелец. Това са съдбовни за нас точки по оста на Луната, които променят посоката си на всеки 18 месеца. Върнете се назад и помислете как се промени за вас лично живота през последната година и половина… От 6 ноември 2018 до днес, лунните възли транзитираха през оста Рак-Козирог и по вертикала човек-общество, женско-мъжко, лично-цяло. Тук Луната преосмисляше приоритетите ни в посока женското начало, семейните ценности, чувството на грижа и съпричастност. В края на този цикъл, лунното влияние се усети най-силно, когато всички за добро или зло бяхме принудени да се дистанцираме от социума, да се отдадем на най-близкото си обкръжение и да се вглъбим в себе си независимо дали ни се искаше и дали можехме да си го позволим. Така Луната показа на всички ни кое е най-важното в живота. Показа ни и как в крайна сметка, всички земни хора сме едно семейство, населяващо общ дом, споделящо общи радости и проблеми.

С преминаване на лунните възли по вертикала Близнаци-Стрелец ще сменим генерално посоката и ще преминем към една по-динамична проблематика – оста на ума, по която ще бъдем въвлечени в житейския кръговрат на постоянно интелектуализиране, обучение, пътуване и усилено търсене на вярата и истината под всякаква форма. Там ще се активират всички кармични уроци през следващите 18 месеца. Подобни теми бяха повдигнати в живота ни в периода Октомври 2001 – Април 2003, когато лунните възли за последно преминаха през този вертикал на Съдбата. Върнете се назад във времето, за да си припомните какво се случи през този период лично за вас.

Май 2020

7 Май: Пълнолуние в 18° на Скорпион.

Поредната Супер Луна в най-дълбокия и тайнствен, осми знак на зодиака ще ознаменува грандиозни завършеци за много от нас. Скорпионът управлява темите за смъртта и прераждането, трансформацията, силата, властта и споделените ресурси. Ще преживеем лунно (вътрешно) пробуждане и илюминации около това как култивираме и управляваме силата в себе си, как и до колко позволяваме на старото да си отиде от живота ни, и освобождаваме място за свежо начало. Възможна е появата на скрит източник на сила, за който не сме и предполагали до сега.

Май 2020

На 13 Май Венера става ретроградна.

Планетата, която ни облъчва с желание за любов, сладости и удоволствия в живота ще се обърне навътре към темите, които поставя знака на зодия Близнаци. Ретроградна Венера в Близнаци ще акцентира върхи начините, по които общуваме интимно и споделяме чувствата си към другите. Пригответе се да се поучите от уроците, които иска да ви преподаде Венера в любовта и връзките през следващия месец и половина.

На 20 Май Слънцето преминава от земния Телец към въздушните Близнаци. Близнаците за пореден път ще задават фокуса на вниманието ни, този път през призмата на слънчевиа ни център – символ на егото и волята ни за живот, и сърцевина в системата ни. Два дни по-късно ще имаме и Новолуние в знака на Близнаци и ново начало около темата за комуникациите, обучението, любопитството радостта на вътрешното дете във всеки от нас. Близнаците ще активират умовете ни и ще ни вдъхновят с интригуващи идеи и необичайно силни усещания.