frida.bg
имунитет срещу вируса

Как да се предпазим от вируса: Езотеричната гледна точка

Силният имунитет на организма срещу външни и вътрешни зловредни влияния означава поддържане на естествения баланс, даден ни по рождение. Означава също и ежедневно подсилване на физическата и духовната ни енергия. Тялото и душата са едно цяло от гледна точка на езотериката. Те образуват цялостната енергетика на живия организъм и трябва да се уважават и поддържат едновременно, и в еднаква степен.

На въпроса кой е най-податлив на негативното въздействие на вирусите, езотериката отговаря на пръв поглед с тавтология, твърдейки, че може да се разболее този, който може да се разболее. Колкото и странно да звучи, в това твърдение има много истина. То съвсем не отрича вируса като фактор, спомагащ разболяването, а ни насочва към корена на болестта.

имунитет срещу вируса

Вирусът може да се окаже онзи външен фактор, който отключва болестта, но истинската причина за разболяването винаги трябва да търсим отвътре.

По думите на Михаил Левин, известен астролог и ректор на Московската Академия по Астрология:

„Всеки човек притежава имунитет по рождение. С раждането, на човек му е даден божествен имунитет. Ако той не е пробит от карма, от някакви престъпления, извършени в минали животи или от карма, предадена по рода (родова карма), ако не е пробит от дадени постъпки в настоящия живот, от психически отклонения, страхове, неправилно хранене и т.н., имунитетът прекрасно може да ни защити от всичко! Мислите и чувствата също влияят много силно на имунитета.

Нормалният здрав човек не може да се разболее от нищо!

Когато имунитетът се поддаде на някои от изброените по-горе фактори, към нас се открива път за всевъзможни вируси, в това число и за Корона-вируса. За това най-важното е да поддържаме вътрешната сила на организма!“

имунитет срещу вируса

Ето какво ни съветва астролога М. Левин като допълнителни мерки срещу опасността от поддаване на вируси по време на обявената пандемия:
  1. Използвайте подсолена вода за промивка на носа, устата и гърлото. С нейна помощ вирусите могат да бъдат дезинфекцирани и отмити, и да се спре възможността от тяхното размножаване.
  2. Приемайте повече естествено витаминизирани течности като лимонов сок и други богати на витамин Ц храни и напитки. Авокадото и чесъна също са добър вариант за борба с всякакви вируси.
  3. Основно правило за поддържане на силен имунитет е вътрешния баланс и спокойствие, добрите мисли и позитивните емоции. Не позволявайте на страха и паниката да ви завладеят.
  4. Особено важен фактор в борбата срещу вируса си остава свежият въздух. Свежият въздух, особено сред природата, предпазва и подсилва дробовете ни, докато стоенето на закрито обрича дробовете ни на мръсен въздух и натрупани газове, които вече сме издишали, което е особено опасно и нездравословно в условията на Корона-вирус. Известен шведски вирусолог съветва хората да излизат по-често на улицата с термос гореща вода, от който да отпиват на малки глътки. Дистанцията между хората разбира се е задължителна! В случай на забрана за разходки на открито, отваряйте често и широко прозорците. И помнете:

Вирусът не може да се придвижва сам на далечни разстояния, нито може да лети! Той се разпространява единствено по капков път, когато говорим, кихаме или кашляме.

Вирусът не вирее на чист въздух, необходима му е влажна среда.

Спокойно и дълбоко дишайте чист въздух и правете дихателни упражнения.

Правете редовно физически упражнения и не се застоявайте на едно място.

Не се поддавайте на страха! Страхът е враг на имунитета.

За да поддържаме здравето и имунитета си е нужно да променим отношението си към живота. Да разберем простата истина, че болестта спохожда само онзи, който е податлив на разболяване – принцип, който важи за всяка една болест.