frida.bg
Супер Луна във Везни

Любов, баланс и безпристрастност със Супер Луна под знака на Везни

Лунният календар на месец Април започва със суперлуние във въздушния знак на тропическите Везни. Това ще бъде най-силната лунация за 2020 година. Огромна и ярка, Луната ще изгрее в пълния си блясък, в максимална близост до Земята, и в позата на Справедливостта.

Още позната в астрологията като Розова Луна, небесната ни спътница през месец Април ще бележи третото от поредицата суперлуния за годината, последното от които ще бъде пълнолунието на 7 Май 2020.

На 7/8 Април 2020 година, в зависимост от земната ни локация, Луната ще разлюлее везните на любовта и връзките в търсене на точното съотношение, което да донесе така нужните ни в момента мир, баланс и хармония. Влиянието на Супер Луна във Везни върху нас ще се усеща и доразвива в периода на следващите две седмици.

Зодиакалната позиция на пълнолунието в знака на тропическите Везни ще изиска от нас да намерим в себе си силата на неутралната позиция, на обективния наблюдател и на компромисното решение.

Супер Луна във Везни

Въпреки засилената психична активност по време на пълнолуния и особено при суперлуния, този път ще трябва да овладеем емоциите си и да намерим баланса безпристрастно.

Пълнолунията винаги предизвикват силни емоции, водят до изводи и финализират наболели въпроси. Везните са 7-мия знак в зодиака, управляващ партньорствата, търсещ равновесието, омиротворяващ динамиката и всякакъв дисбаланс в отношенията. Пълнолуние във Везни ще работи върху закалката на емоциите, ще понижава драматизма там, където е в повече и ще повишава чувствеността, където намери застиналост.

Ще умуваме, ще претегляме и ще палим искрата на различни проблеми, свързани със взаимоотношения от всякакъв вид и характер – любов, семейство, бизнес, право – докато везните не се успокоят напълно. Под увеличителното стъкло на пълната Луна ще мерим съотношението между теглилките до постигане на идеален вкус и хармония.

Супер Луна във Везни

Суперлунието ще подпомогне уеднаквяване на позициите и ще благослови компромиса.

Периодът е идеален за доизпипване на финални детайли в творчески и бизнес проекти, за приключване на неработещи отношения, за преминаване към ново ниво там, където сме стигнали границата на възможностите си.

На преден план ще бъдат изкарани междуличностни противоречия с идеята да бъдат разрешени по честен и партньорски начин, и с оглед спазване правата на всяка една от страните.

Супер Луна във Везни

Природата в Северното полукълбо отбелязва месец Април с топенето на снеговете по високите части на планините, с изпълването на реките с животворна вода и спускането им към низините.

В езотериката, течащата вода символизира едновременно чувственост и пречистване. Под знака на Везни чувствеността ни е гарантирана, но балансът и пречистване в отношенията ще бъдат на първо място. Ще ги търсим основно чрез пускане на ненужното и освобождаване на място за нови връзки и емоции.

Пълната розова Луна през Април има своя религиозен израз в ритуалите на всички култури през вековете. Индианските племена свързвали априлската розова Луна с разцъфването в природата и празнували поникването на растения, които използвали за магия и изцеление. Ислямската общност по света отправя молитви за освобождение на мъртвите си предци от грехове.

Някои източници свързват розовата Луна с християнската символика на великденския заек и яйцата, които той носи в кошничка. Християните в миналото наричали априлското пълнолуние Яйчна Луна, свързвайки я с чифтосването на някои животни и птици като гъските, които по това време започват пролетно снасяне на яйца.

Астрологически, априлското розово суперлуние символизира прераждане на духовно и емоционално ниво, и ни подканва да освободим място за нова любов в сърцата си, за развиване на нови отношения и нови таланти, чрез които да се изпълнят съкровените ни желания.