frida.bg
пълнолуние в Дева

Супер Луна в Дева: С любов, разум и грижа за човечеството

На 9 Март 2020г. в 20:48:48 часа българско време, Луната влиза във фаза пълнолуние в 20 градус на тропическата Дева. Въздействието на пълнолунието ще бъде в рамките на около две седмици и ще се фокусира върху грижата ни за физическото тяло и личния избор, който всеки един от нас прави между страха, надеждата и здравомислието.

Луната управлява нашите емоции, инстинкти и интуитивни възприятия. Когато е във фаза пълнолуние, всички тези аспекти на лунно въздействие набират сила и достигат кулминация.

Под знака на зодия Дева, кулминационната точка на кипене, която ще настъпи с пълнолунието, се концентрира върху темите за физическото и умствено здраве, реда, практичността и способността ни за самостоятелно аналитично мислене. Те ще бъдат нашите отправни точки за действие в правилната посока.

пълнолуние в Дева

Мартенското пълнолуние в знака на Дева ще отбележи първата Супер Луна за годината.

Суперлунията се характеризират с особено ярки и силни лунации, в които орбитата на Луната достига най-близката си точка до Земята. По време на суперлуния, Луната изглежда с около 7% по-ярка и голяма, в сравнение с визията си при обикновени пълнолуния.

Астрологичният дискурс по отношение на суперлнолунието в Дева през месец март 2020 година третира периода като дълбоко интуитивен и интелектуален, и набляга върху вътрешната нужда да надникнем надълбоко в душата си в търсене на най-верния възможен път за действие.

В контекста на нашумелия напоследък световен дебат върху проблема с коронавируса, пълнолунието ще се яви своеобразна върхова точка, в която да потърсим равновесие сред засилващото се усещане за паника и пандемониум.

С пълнолуние в Дева ще търсим баланса между инстинктите и разума, между телесното и духовното, между чувството за самосъхранение и грижата за другите, между вътрешното разбиране и външните влияния. Не на последно място, ще търсим истината между илюзията, заблудата и здравомислието.

пълнолуние в Дева

Фокусът на мартенското пълнолуние в Дева ще бъде върху физическото тяло, здравия разум и критичното мислене.

Луната като символ на майчината грижа и женското начало от една страна, и Девата, олицетворяваща единството между разум, дух и тяло от друга, ни приканват да повишим съзнанието си във връзка с физическото и психическото си благополучие. Едновременно с това, пълнолуние в Дева изисква повече яснота в отношенията, мислите и възприятията ни.

Ще получим доза осъзнатост по отношение на битуването си в общостта и шанс да направим крачка отвъд установените мерки за хигиена в отношенията, в пряк и в преносен смисъл.

пълнолуние в Дева

В идеалния случай, в точката на мартенското суперлуние стигаме до едно по-висше съзнание и светоусещане.

Приемайки енергията на суперлунието, добиваме така необходимата ни в момента реална перспектива, емоционална и психична цялост и едно по-автентично усещане за нещата.

Поставете се на мястото на Луната с нейните висши интуитивни прозрения. От нейна гледна точка, дори в мрака на нощта, всичко изглежда по-ясно видимо. От лунна перспектива осъзнаваме себе си като неделима част от цялото.

В периода на пълнолунието, цели 7 планети се намират в земни знаци – Венера и Уран са в Телец, Луната е в Дева, Марс, Юпитер, Сатурн и Плутон са в Козирог. Космосът ни въздейства чрез енергия, която носи стабилност, защита и мощна заземеност. Почерпете от тази енергия. Тя ще ви помогне да повярвате в силата си, да намерете надежда за бъдещето и да се погрижете адекватно за себе си и околните!