frida.bg
Венера в Телец

Венера в Телец: Разцъфване на чувствата и материята

На 5 Март 2020г. планетата на любовта и лукса Венера пренасочва енергията си от огнената стихия на Овен към земните радости на зодия Телец. Венера в Телец ще ни даде прекрасни условия, в които да прекараме най-женския месец в годината.

Венера в Телец носи наситена женска енергия, заземеност в партньорствата, постоянство в любовта, изисканост в начина, по който се отдаваме на сетивни удоволсвтия.

Този венерин транзит ще ни осигури премерен разкош, чрез който да се насладим на материалния свят около себе си.

Венера в Телец

Венера в Телец обича лукса и комфорта, но в никакъв случай не се отказва от възвишеността на чувствата и афродизиака на интелекта.

С енергията на венериния транзит през Телец можем да наченем сериозни партньорства в бизнеса и в личния живот, които обещават дълготрайна обвързаност, лоялност и стабилност, и в които няма да липсват интересните и чувствени преживявания.

За хората родени с Венера в Телец, както и за самите периоди, белязани от този транзит, е характерно влечението към солидна, стабилна и едновременно с това удобна и приятна житейска обстановка. Любовните партньорства с такива хора са страстни и задоволителни на емоционално и на физическо ниво.

Венера в Телец

Подобно Юпитер, Венера е считана за една от планетите-бенефици в астрологията. Това прави венериното влияние част от благоприятните и подсилващи планетарни енергетики по отношение на Земята.

Денят, в който Венера напуска зодия Овен ще бъде орисан от няколко важни астрологични аспекта, които ще повлияят върху следващия едномесечен период, през който планетата ще се подвизава под знака на Телец.

Навлизайки в Телец, Венера ще бъде в хармоничен аспект с Уран и ретрограден Меркурий, въздействайки ни освобождаващо и енергизиращо. Ще се активира желанието ни за повече споделеност, откритост и експериментиране в любовен и финансов план. Това донякъде ще неутрализира напрегнатия аспект, който Венера ще направи със Сатурн, канализирайки енергията в посока отстояване на себе си и личното ни достойнство, за сметка на обичайния  дисциплиниращ сатурнов ефект.

Венера в Телец

Венера в Телец притежава магнетична притегателна сила, която с помощта на Уран ще се посвети както на личната, така и на груповата динамика.

Тя ще привлича различни противоположности в името на всеобщата хармония и висшето благо. Ще подпомогне физически пробуждането на хармонични човешки отношения и ще балансира взаимната зависимост.

Венера в Телец от 5 Март до 3 Април 2020г. ще заземи и синхронизира нашите страсти, вълнения и чувственост със сърдечния ритъм на Майката природа, и ще ни приготви да се възродим заедно с пролетта, чиито мирис и топлина вече се усещат в ефира.

Венера в Телец

Венера в Телец отваря мощен канал за повече любов и материално благосъстояние

Пригответе се за едно бавно и красиво разлистване както отвътре, така и отвън през следващите четири седмици, заедно с Венера в земния и чувствен знак на Телеца. Подобно доволно мъркаща, препичаща се на слънце котка, ангажирайте сетивата си в спокойна и релаксираща  наслада от живота и бавното пробуждане в природата.

Известни личности, родени с натална Венера под знака на Телец са Леонардо да Винчи, Чарли Чаплин, Салвадор Дали, Марлон Брандо, Жулиет Бинош, Джони Деп, Принс, Пол Маккартни, Джордж Лукас, Принцеса Даяна, Лана дел Рей, Джесика Алба, Ариана Гранде …

Изображения: Картини и фрагменти, Сандро Ботичели, Уикипедия